среда, 29. јун 2016.

Komora tjera inženjere poljoprivrede na članstvo

Komora inženjera poljoprivrede planira da izmjenama Zakona primora sve diplomirane inženjere poljoprivrede da budu članovi Komore. Takvu namjeru komore podržava ministarstvo i lično ministar Stevo Mirjanić tvrde izvori iz ministarstva poljoprivrede. To i nije čudno jer komorom nezvanično upravljaju tri pomoćnika ministra poljoprivrede.

Najava da će ubuduće svi diplomirani inženjeri poljoprivrede morati plaćati godišnju članarinu u iznosu od 60 maraka razbjesnila je poljoprivrednike koji tvrde da Komora ne radi ništa na poboljšanju poljoprivredne proizvodnje u Srpskoj i da je svrha sama sebi.
Olakšavajuća okolnost je ta da članarinu neće morati da plaćaju nezaposleni inženjeri poljoprivrede dok ne dobiju posao.

Trenutno Komora ima oko 250 članova. Diplomiranih a nezaposlenih inženjera poljoprivrede u Srpskoj je mnogo više i mnogi uzaludno godinama pokušavaju da dobiju posao u struci.

U Komori se pravdaju da žele da zaštite struku i da zato traže da svi inženjeri poljoprivrede budu njihovi članovi. Moji izvori tvrde da je Komori inženjera poljoprivrede beć dugo blokiran račun i da nemaju novca. 
To su u Komori djelimično demantovali, tvrde da im je račun blokiran zbog ranijeg spora oko zakupa prostorija ali da blokiran račun nije razlog insistiranja na dodatnim sredstvima od članarina koje će da donesu novi članovi kada na to budu primorani.

Kratki film o diplomiranom inženjeru poljoprivrede koji godinama traži posao.
https://www.youtube.com/watch?v=o2y8I3H573c