понедељак, 20. јун 2016.

Iščekivanje

Nedeljko Čubrilović, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske još nije podnio ostavku na mjesto prvog parlamentarca Srpske, kako neki moderno vole da kažu. Možda nagovara snajku da odustane od posla pedagoga u osnovnoj školi i tako mu sačuva funkciju. Sto posto je to u pitanju.

U utorak je nastavak sjednice Narodne skupštine na kojoj će poslanici opozicije imati priliku da pitaju Čubrilovića o čemu se radi i da li je baš dotle došlo da se mora urgirati i za mjesto pedagoga u osnovnoj školi. Za sada nisu.

Isto pitanje mogu postaviti i ministru industrije Petru Djokiću. Neka ga pitaju da li je Brčak koji je primljen na nedavnom konkursu makar naučio da koristi kopir aparat ako ništa drugo. Kad već ne zna četiri jezika.

Naredne sedmice će možda ipak javno reagovati i dekan Filozofskog fakulteta i profesori koji su javno proglašeni idiotima jer im je u brk sasuto da njihovo ocjenjivanje ne znači ama baš ništa. Odnosno znači taman toliko koliko i sveukupno učešće intelektualne elite u RS u stvaranju boljeg i poštenijeg društva.

Sljedeće sedmice da se predomisli i poništi konkurs ima šansu i direktor osnovne škole.

Sljedeće sedmice šansu da odu pred osnovnu školu ili skupštinu imaju i dalje svi prevareni studenti na ovom i na svim ostalim konkursima. Da se ne lažemo bilo je i gorih, isto tako očiglednih primjera nepotizma.  

Čudi me mnogo, nisu još reagovale studentske vodje i mladi stranački aktivisti. Vjerovatno još nisu stigli od ljubljenja anusa političkim liderima po Tjentištu. Sad hoće samo da se saperu. I jedni i drugi.

Čeka se i reakcija naroda.

Ovo posljednje je štamparska greška, narod da ima reakciju na bilo šta ne bi svakog čuda bilo dosta tri dana.

Sve će to narod pozlatiti. Ali neki tudji, jednog dana.