четвртак, 1. септембар 2016.

Pet dana i kosarkaski falsifikator

Pet dana totalnog odmora. Malo Dzastina Kronina malo Nelsona De Mila, ustvari najviše Menadžera sa Zvezdom.
Iz susjedne sobe galame grčevi, iz TV-a se putem informacija stvaraju grčevi u glavi. Svaka izjava nosilaca vlasti u Republici Srpskoj nanosi novi grč koji trajno urušava ćelije. Borba za lične interese ponovo je ispred nacionalnog interesa. Koji ustvari i ne postoji.

Manjača je pala, konačno po ko zna koji put. Sjećam se stihova pjesme koja se nekada slušala po mejdanskim kafanama i govori o tome kako Manjaču tudja noga nikada nije pregazila. Kako smiješno sada izgleda. Smješnije i od činjenice da ni Manjača ni Republika Srpska i ne znaju da su poodavno okupirane.


Sanjao sam da je dodatno referendumsko pitanje da li Srpska treba postati despotovina koja će se u naslijedstvo ostavljati elitama stvaranim na dva privatna univerziteta. Referendumsko pitanje postavlja prirodna spona izmedju neprirodnih generacijskih elita.  Uzgred, informacije kažu da je razlika sedam odsto i da su pojedinci bijesni zbog toga.

Banjaluka je ugostila medaljama okićne srpske olimpijce. Više nego skromno, bez naroda. Sjećam se Saše Čadjo dok je satima šutirala na koš u Boriku kao klinka. Fantastičan uspijeh. Valjda će dobiti ime na ulazu u dvoranu Borik kao i ostali banjalučki osvajači olimpijskih medalja.

Čadjin uspjeh daleko je veći kada se uzme u obzir da košarka u Banja Luci ni muška ni ženska ne postoje deceniju. Krivica je to ljudi koji su vodili ili i dalje vode klubove a koriste ih za lične interese jer to je matrica po kojoj sve funkcioniše. Tako su na doček olimpijskih osvajača pozivali i vječiti brojači protoka saobraćaja u rektumima vladajućih ko god da vladajući bili. Oni koji su pokušali falsifikovati te iste olimpijske pobjednike.