недеља, 11. септембар 2016.

Odumiranje mozga u kampanji

Mozak odumire u kampanji.  U toj mjeri da je upitno potpuno ozdravljenje. Donekle pomaže izbjegavanje gledanja izbornog programa ali ponekad sam prinudjen da ga gledam uživo.  Uživo je lošiji od srpskog fudbala kojeg sam prestao da gledam i uživo ali i na TV.

Na tribini ovih što bi htjeli da prave novu i ljepšu Banja Luku a vladaju dvadeset godina i od Banja Luke napravili interesnu lokaciju punu primitivnih mozgova visoki funkcioner poziva na srpstvo i jedinstvo. Na odbranu Srpske na čiji račun kao lord živi dvadeset godina. Dok ne ode do stana u Beču. Druge optužuje za probosansku politiku iako je bosansku platu primao i kao premijer i kao ministar i kao direktor. Veliki patriota. Iz očiju mu se vidi da bi sutra odmah u rov da brani interese Srpske ako zatreba. 

Banjalučki parlament je prethodne četiri godine izgledao baš nakaradno. Period prije toga nisam nešto pratio gradsku upravu nije bilo u inetersu kuće u kojoj sam radio.
Svakakvih lica a malo ih je odavalo da vrijede i pišljiva boba. I da znaju bilo šta osim kako iskoristiti odborničku i stranačku funkciju za lične interese. Zaista je bilo nekoliko ljudi koji su se svojski trudili da rade za interes naroda ali to je u sistemu u kojem plovimo gotovo nemoguća misija. Nemoguća dok narod ne prestane da se oduševljava tajkunima i onima koji su ih pokrali do gole kože. Ne bojim se za tih nekoliko imena, siguran sam da će ponovo ući u skupštinu grada ukoliko ih baš ne namagarče u njihovim rodjenim strankama. 

Ovi u jednoj stranci što pretenduju da preuzmu vlast i busaju se u prsa kako imaju tim i kako će osvojiti desetak mandata su tek priča za sebe. Kampanju baziraju na kritici postojećeg, bez riješenja i bez ideja. Na takva pitanja novinarima ne odgovaraju. Ponuda je izuzetno loša. Čast izuzecima, ima ih u svakoj stranci opozicije po nekoliko, nekoliko novih lica, koja vrijedno rade.
Nedovoljno za promjenu svijesti. Možda, samo možda, za početak nečega drugačijeg ali teško.

U Bistricu član jedne vladajuće stranke dovukao dva kamiona kamena i pjeska za makadam. U zamjenu moli za podršku na izborima. Stanoja nije vratio kamione. Kažem mu da ti isti vladaju dvadeset godina a da mi dvadeset godina nemamo ni asfalta ni vode a i struja je upitna. Dok selo dočeka asfalt neće imati ko ni da ga koristi. Stanoja zdravorazumski smiruje situaciju, kaže ovaj je bar dotjerao dva kamiona. Ja jebem i oca i majku i stranku i lidera. Poluglasno. Marina je u blizini. Prije nego što se udala mislila je da sam normalan.