четвртак, 15. септембар 2016.

Izborne smjene

Svaki glas je bitan. Nije više ni tajna da se glasovi obezbjedjuju na razne načine, najčešće obećanjem posla. Zaposlenje obećava onaj ko ima vlast u odredjenom trenutku na odredjenoj teritoriji. Tako mi uopšte nije iznenadjenje ni to što sam na nekim izbornim skupovima vladajućih stranaka vidio neke ljude za koje nikada ne bih ni pomislio da ću ih tu vidjeti. Ne nakon svega u šta su se zaklinjali...naravno svako ima pravo izbora. Iako zbog takvih izbora i načina kolektivnog funkcionisanja tonemo kao narod bespovratno.

Izbori donose i razriješenja sa funkcija. Zbog dovodjenja novih ljudi. Tako je u Kotor Varošu još uvijek aktuelni načelnik tog gradića iskoristio predizborni dolazak stranačkih a ujedno i republičkih lidera u Varoš i izvršio smjenu na čelu Područne jedinice Republičke uprave za geodetske i imovinsko pravne poslove. Moji izvori iz Uprave tvrde potpuno nelegalno. Preko lokala do vrha Republike a sve preko Centrale RUGIP-a u Banja Luci sa mjesta prvog čovjeka PU Kotor Varoš smijenjena je Radenka Slavnić a na njeno mjesto postavljena Biljana Živić kandidat SNSD-a u Kotor Varošu. PJ RUGIP-a u Kotor Varoš tako sada bar neko vrijeme ima dva direktora.

Nakon tribine SNSD-a u Kotor Varošu kojoj je prisustvovao i predsjednik te stranke Milorad Dodik smijenjeno je još nekoliko rukovodioca republičkih institucija u tom gradiću. Smijenjen je direktor lokalnog Fonda zdravstvenog odiguranja kao i direktor lokalnog Biroa za zapošljavanje.

Bila je planirana i smjena lokalnog direktora šumskog gazdinstva ali se od te smjene za sada odustalo zbog odnosa izmedju SNSD-a i DNS-a. Direktorica šumskog gazdinstva Vrbanja nosilac je liste DNS-a za Kotor Varoš.