уторак, 5. јануар 2016.

Prioriteti grtalički



Dobro smo se nalopatali na Mejdanu. Udarnički zajedno, komšije, lopate i kuvana rakija.
Šteta nemamo ministra u zgradi, imamo samo jednog bivšeg SNSD-ovog načelnika jedne opštine. Nije vrijedan grtalice a i protiv njega se vodi nekakva istraga, izgleda da njegovi više ne mare za njega. SNSD-ov poslanik u Parlamentu BiH u susjednoj je zgradi, sa njima ne dijelimo parking. Nisu se ni u toj zgradi nešto okoristili. Izgleda grtalice otkopavaju samo ako od otkopavanja korist ima isključivo i samo predmet otkopavanja ne i njegove komšije.
Ono što jeste pravi problem je to da je sve to postalo savršeno normalno.
Gradom se dva dana ne može proći pješke, gradske vlasti uvjeravaju da je sva mehanizacija na terenu a gradjani se svakodnevno, svaki put kada padne snijeg pozivaju na solidarnost. Bez obzira što na tenderima za čišćenje grada prolaze privatne firme i za čišćenje grada dobijaju pare iz budžeta grada. Bez obzira što je na tim tenderima bilo i boljih i povoljnijih ponudjača i bez obzira što je medju vlasnicima firmi bliskih vlasti i Stranci umalo pala krv u borbi za dobijanje poslova održavanja ulica.
Pojedinim ulicama na Laušu na Mejdanu, na Starčevici, sela oko Banja Luke ne treba ni spominjati, još nije prošla grtalica.
Nekoliko zaseoka u selima udaljenim svega nekoliko kilometara od grada potpuno je blokirano.
Vlast kaže da postoje prioriteti u čišćenju gradskih ulica od snijega.

Jedan od prioriteta je očigledno i ulica Put banjalučkog odreda koja vodi ka Banj brdu. Tom ulicom, inače je zabranjen saobraćaj motornim vozilima. Na kraju te ulice restoran je visokopozicioniranog člana SNSD-a. Možda je slučajno.

Jedan od prioriteta je očigledno i dvorište ministra u Vladi Republike Srpske koje je očišćeno ekspresno prije mnogih ulica. Po prioritetu.


Iz administrativne službe Grada Banja Luka nisu mi odgovorili u kom redu prioriteta za čišćenje snijega se nalaze dva pomenuta slučaja. Grad Banja Luka, inače, zajedno sa Vladom i ministarstvima visoko kotira kada je neodgovaranje na novinarska pitanja u pitanju.

Vladimir Kovacevic <...pas@gmail.com>
4:46 PM (23 hours ago)

to Odsjek
Poštovani,

Molim Vas da mi u toku sutrašnjeg radnog dana odgovorite u kom prioritetnom redu za čišćenje snijega je Put banjalučkog odreda (ulica prema Banj brdu)? Molim Vas i da mi odgovorite ko je odlučio da ta ulica, kojom nije dozvoljen saobraćaj motornih vozila bude očišćena prije većine saobraćajnica u Banjaluci?

Takodje Vas molim da mi odgovorite u kom prioritetnom redu za čišćenje od snijega su dvorišta i prilazi kućama ministara koji žive u Banja Luci.


Pozdrav Vladimir Kovačević