петак, 8. јануар 2016.

Bludni sin Republike Srpske

Od twitera sam nedavno odustao gotovo u potpunosti. Što znači da sam ga obrisao sa telefona. Dva su razloga. Prvi je taj što su mi se do povraćanja počeli gaditi twitovi takozvanih novinarskih veličina i ostalih mislilaca što im je konačni domet maloumnog djelovanja lupanje po tastaturi u ponoć.
Drugi je taj što kad popijem koju više twitam šta ne treba i ne mogu držati jezik za zubima. Autocenzura na djelu. Zvuči poznato?

Kako god, ima twiteraša koji "twitnu" i u stvarnom životu, napišu nešto novinarski, istraže i ne svodi im se sve na deset riječi koje smisle pod jorganom. Dok gledaju vijesti. 

Kad Zvezda izgubi obično izbjegavam internet, pokušavam da umislim da se poraz nije ni dogodio, prebacim na Dva i po muškarca i Teoriju velikog praska.
Ipak jedan twit, slučajno uočen, je rekao suštinu.

„Željka: Ovo je poklon gradjanima Republike Srpske! Dakić: Poklon je besplatan!“

Kolega Goran Dakić savršeno je u dvije rečenice sabio  brutalnost posljednjih nekoliko dana.

Vlada Srpske poklonila je gradjanima Srpske nešto za šta su se gradjani bez znanja ili odobrenja zadužili milione i milione. Niko više i ne zna koliko.
Postali su žiranti bez potpisa.

A nisu dobili ono što im je obećano. Poliklinika Južnog krila upravo je to Pola klinike. Pola od obećanog.
Poklonu se u zube ne gleda. Pogotovo ne kod Srba, Srbi su zadovoljni i kad im vratiš i dio ukradenog.

Egzekutori su omadjijali masu, počinjem  da sumnjam da imaju neke vanzemaljske moći. Kao nebeskom narodu mora da nam sleduju.

Srećan vam Dan Republike u kojoj Onaj priča o Republici za čije ukidanje je glasao.
Srećno vam svršavanje po kostima ratnika što im kosti istruliše zarad stvaranja drugačije Republike Srpske. Vijenci blud ne prikrivaju.

Silovana si Republiko brutalno. Uz blagoslov svojih sinova.