понедељак, 25. јануар 2016.

Borba za zemljište u Laktašima.

U Laktašima traje svojevrstan mali rat oko zemljišta Banje Laktaši. Vlasnik banje zvanično je Integral inžinjering Slobodana Stankovića. Zemljište banje na udaru je, zvanično opštine Laktaši a nezvanično Bude Stankovića koji vedri i oblači opštinom Laktaši. Radi se o 80 dunuma atraktivnog zemljišta u centru ove opštine, velike, višemilionske vrijednosti.

Geodetska uprava Republike Srpske prvobitno je donijela odluku kojom je  sporno zemljište uknjiženo na Banju Laktaši. Takva situacija trajala je do prije nekoliko mjeseci.
10.08 prošle godine  Republička uprava za geodetske i imovinsko pravne poslove nakon žalbe laktaškog pravobranilaštva poništava prvostepenu odluku i predmet vraća na ponovno odlučivanje.

Na novom odlučivanju doneseno je riješenje kojim je cijelokupno zemljište isknjiženo u korist opštine Laktaši a Banji je dodijeljeno samo zemljište na kojem leže Hotel i bazen.
Banja je na takvu odluku uložila žalbu.


Izvori odlično upućeni u dešavanja u ovoj opštini tvrde kako je Budimir Stanković iskoristio evidentan uticaj koji ima u Republičkoj upravi za geodetske i imovinsko pravne poslove da završi ovaj posao a da sa ovom pričom definitivno imaju i nedavne smjene u Geodetskoj upravi.
Tvrde i da je zemljište banje Laktaši nova „Poljoprivredna škola“.

Na jednoj od parcela predmetnog zemljišta, u blizini hotela u centru Laktaša, planirana je gradnja Centra za liječenje kardiovaskularnih bolesti. Opština Laktaši je za gradnju već izdala lokacijske uslove, prema posljednjim nepotvrdjenim informacijama gradjevinska dozvola još uvijek čeka na riješavanje pomenutih imovinsko pravnih odnosa odnosno na ishod žalbe Banje Laktaši-Integral Inžinjeringa. (nastaviće se)