среда, 27. јул 2016.

Banja Luka bez rasprave o zemljištu Poljoprivredne škole

Skupština Grada Banja Luka sutra je trebalo da raspravlja o Izvještaju Pravobranilaštva. Izvještaj je trebalo da obuhvati sve sporove koje je grad vodio ili ih još uvijek vodi a kada je u pitanju zemljište u najvećem gradu u Republici Srpskoj. To se, medjutim, ipak neće desiti.


Prije dvije sedmice zamjenik Pravobranioca, Banja Luka je skupštini grada dostavio informaciju o stanju zemljišta kod kojeg postoje sporovi ali je informacija napisana na nekoliko stranica bila nepotpuna i najamnje se bavila zemljištem koje je u posljednjih nekoliko godina Banja Luka izgubila ili oko kojeg se vode sporovi.
Ništa nije konkretno rečeno na temu zemljišta Poljoprivredne škole, zemljišta Medicinske škole. Pojedini odbornici, apsolutna manjina, očekivali su u Informaciji i informacije u kojoj fazi je spor sa Autoprevozom. Ništa od toga nije bilo u Informaciji i pojedini odbornici zahtijevali su dopunu Informacije i sveobuhvatnu raspravu o njoj na narednoj sjednici gradske skupštine.
Pred sutrašnju sjednicu jeste stigla dopuna Informacije uglavnom sa više detalja o sporu grada u slučaju Poljoprivredna škola ali neće biti rasprave o tome.


Ono što je nedopustivo jeste to da odbornici u banjalučkoj gradskoj skupštini zaista i ne znaju šta se dešava sa tim zemljištem i tim sporovima. Tragedija je da ogromnu većinu to nije ni briga.


Skupština grada nikada se zvanično nije oglasila ni o jednom od gore pomenutih pitanja koja su svako za sebe po jedna velika afera koja se dogodila u Banjaluci u posljednjih desetak godina.