четвртак, 17. децембар 2015.

Neizvjesna gradnja mosta Ljubovija-Bratunac. Putevi RS nemaju novca.

Republika Srpska odustala je od gradnje mosta između Srpske i Srbije u Bratuncu između Ljubovije i Bratunca. Tako nešto vidljivo je iz dopisa koji su Putevi Republike Srpske poslali Pravobranilaštvu Republike Srpske.
U tom dopisu navodi se da Pravobranilaštvo kod Republičke uprave za geodetske i imovinsko pravne poslove odustane od podnesenog zahtjeva za eksproprijaciju iz razloga što Putevi ne raspolažu finansijskim sredstvima za isplatu naknade vlasnicima nekretnina. Nezvanično, Putevima jeste obezbijedjeno 900 000 maraka za to ali je novac potrošen u druge svrhe.


Saznajem iz obaviještenih izvora da Putevi još nisu platili ni imovinu koja je već popisana i izuzeta a odustaje se od nastavka izuzimanja imovine jer para nema.

U principu veći dio imovine je već popisan i posao završen a u manji dio posla se još nije ušlo ali to ne mijenja kompletnu sliku jer još nije plaćena ni imovina koja je izuzeta.

U medjuvremenu Srbija već uveliko radi svoj dio posla sa svoje strane granice. Radovi na izgradnji mosta zvanično su počeli 20 oktobra ove godine a kao rok za završetak gradnje predvidjen je septembar 2017 godine.
Početku radova prisustvovali su Aleksandar Vučić i Milorad Dodik a projekat je najavljen kao znak velike saradnje Srbije i Srpske.