уторак, 11. август 2015.

Slobodni Drvar na udaru

Javljaju mi da je počeo pravi pritisak na utemeljivače radija Slobodni Drvar u Drvaru.
Načelnik ove opštine Stevica Lukač i predsjednik opštinskog vijeća Miroslav Jaglica prijavili su policiji u Livnu Davida Sabljića, jednog od saradnika ovog „ilegalnog“ radija, zbog, kako se navodi, pokušaja da se narod u Drvaru digne na pobunu i izazovu nemiri u ovom gradiću.

Policija je došla po Sabljića i u stanici uzela njegovu izjavu povodom prijave. Svoju izjavu policiji dao je i načelnik Drvara. Sabljić nema nikakvih zamjerki na odnos policajaca, kaže da su bili više nego korektni.

Radio Slobodni Drvar u „ilegali“ osnovala je grupa gradjana u Drvaru  24 jula. U eteru ove radio stanice već petnaestak dana čuju se mnogobrojne kritike na račun lokalne vlasti u Drvaru kojim suvereno vlada SNSD. Radio stanica govori o mnogobrojnim aferama koje su potresle i potresaju ovaj gradić.
3 avgusta na insistiranje lokalnog SNSD-a u Drvaru je boravila ekipa RAK-a koja je pokušala da udje u trag mjestu sa kojeg Slobodni Drvar emituje.

Ekipa RAK-a nije uspjela u namjeri ali su najavili novi dolazak sa jačom opremom.
Slobodni Drvar ili Crni bombarder kako je popularniji naziv ovog radija emituje program otvorenog tipa u kojem prenose poruke slušalaca. Radio je u samo petnaestak dana postao izuzetno popularan u Drvaru ali i regionalno.

O „buntu“ naroda u Drvaru izvještavali su televizije N1 i Federalna.