уторак, 4. август 2015.

Lov na Crnog bombardera

Bilo je i očekivano. Počeo je lov na radio stanicu Slobodni Drvar koju je krajem jula osnovala neformalna grupa gradjana u Drvaru nezadovoljna izvještavanjem postojećeg radio Drvara i nemogućnošću da se u ovom malom gradu u Krajini govori o kriminalnim i koruptivnim aferama koje potresaju ovaj grad.

Lokalna vlast koju suvereno drži SNSD u panici je u posljednjih nekoliko dana na sve načine pokušavala da stane u kraj ilegalnoj radio stanici. Čak je predloženo i potpisivanje peticije za gašenjem Slobodnog Drvara. Nevjerovatno ako se zna da da  stanica radi u ilegali.
Čitava priča došla je i do poznatog i vrlo uticajnog drvarčanina Nikole Špirića kojem su se lokalni SNSD-ovci žalili na Slobodni Drvar. Špirić je poručio da ga ta priča ne zanima. Logično, Nikola Špirić ima mnogo drugih briga koje ga sigurno zanimaju.

U ponedjeljak 03. avgusta u Drvaru je primjećeno neobično vozilo koje je izazvalo znatiželju drvarčana. Ispostavilo se da je riječ o džipu Regulatorne agencije za komunikacije BiH koja je u Drvar poslala ekipu s namjerom da otkrije sa koje lokacije emituje Slobodni Drvar.

Ekipa RAK-a Drvar je napustila neobavljenog posla ali su najavili ponovni dogadjaj sa boljom i jačom opremom. Slobodnom Drvaru očigledno se mora stati u kraj.

U medjuvremenu Slobodni Drvar tri puta dnevno sa misteriozne lokacije emituje emisiju Crni bombarder u kojoj se pominju lokalne vlasti i afere koje su u posljednjih nekoliko godina potresle Drvar a o kojima se uglavnom, osim nekoliko pojedinačnih novinarskih izvještavanja, ćutalo i ćuti.

U medjuvremenu, javljeno mi je, da je kod lokalnog prodavca polovnih stvari nestalo radio prijemnika i da je potražnja ogromna.