субота, 15. август 2015.

Pismo

Radnici zaposleni u Centru za predškolsko vaspitanje grada Banja Luka u julu su poslali pismo gradonačelniku Slobodanu Gavranoviću i odbornicima u skupštini grada. U tom pismu upozoravaju na niz neregularnosti u Centru, korupciju i nepotizam. Oštro su optužili i pojedine odbornike i načelnike Odjeljenja. Pismo prenosim doslovno.



"Molimo Vas da nam pomognete da se riješi ova agonija u Centru , da se ovi lopovi maknu jer vjerujte ovo se ne može više trpjeti. Pisali smo i gradonačelniku Gavranoviću ali se on nije oglasio na naš vapaj jer izgleda da mu odgovara ovakvo stanje u Centru kao i pojedinim odbornicima koji su vidjeli veliku korist u Centru kao naprimjer odbornik Granula koji ima jako velik interes da štiti kriminal jer je i on nezakonito zaposlio svoju suprugu koja se samo prošetala par dana kroz Centar, dobila riješenje na neodredjeno i otišla na bolovanje godinu dana a na njeno mjesto primljena druga žena koja je morala da plati tj. da dobije kredit od banke kako bi je Nataša Radulović zaposlila do povratka Granuline žene.

Odbornik Kremenović zaposlio je svoju suprugu koja je nakon dva mjeseca donijela diplomu iz Širokog brijega jer nije imala odgovarajuću.

Načelnik Novaković zapošljava svoju sinovku koja je bila volonter par mjeseci i vrlo brzo prekida volontiranje da bi je striko zaposlio neodredjeno, naravno u Centru.

Isto tako odbornik Čajić zapošljava svoju rodjaku i na kraju se hvali po gradu da je Nataši Radulović dao novac za prijem rodjake.

Toga se previše nakupilo vjerujte, ovo je ipak javna ustanova gdje je nekada bilo reda, rada i discipline.

Molimo Vas još jednom da se riješi ova agonija da Mira Galić napusti ovaj Centar jer nas jako revoltira, ona nije nikada ništa radila a da nije imala veliku korist za sebe a pedagoška služba sve odradjivala kvalitetno.
Mi u Centru imamo jako kvalitetnu pedagoško-psihološku službu tako da Mira Galić može da uživa svoju penziju a ne da dobija još naknadno novac od ugovora o djelu, 1850,00 KM dolazeći samo ujutro na kafu i doručak u Centar a to joj sve direktorica Nataša Radulović omogućava kako bi i ona ostala što duže u Centru.

Još jednom Vas iskreno molimo da riješite što brže možete ovo nastalo stanje u Centru jer da ne bi ovaj grad i javni mediji brujali o lopovluku i kriminalu, ipak smo mi ustanova koja se bavi vaspitanjem i odgojem naše djece. Postavite druge ljude da nas vode ali maknite ove molimo Vas, oni su previše ovaj Centar doveli do propasti svojim izmišljenim službenim putovanjima.

I sam gradonačelnik je rekao na skupštini ako Mira Galić bude slagala da će snositi sankcije i šta bi?
Gradonačelnik je nagradi da ostane u Komisiji za izbor direktora Centra a mi smo na izborima glas dali Gradonačelniku pa ga molimo da radi u korist svih nas i djece.


U nadi da ćete riješiti ovaj veliki problem u Centru kako ne bi javnost brujala o ovome mnogo Vam se zahvaljujemo."