понедељак, 13. јул 2015.

Dva u jednom. Film od sedam godina.

Gradska vlast je zajedno sa ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske nakon sastanka gradonačelnika Slobodana Gavranovića I ministra Dragana Lukača najavila da će Banja Luka uskoro biti pod video nadzorom. Kontrola raskrsnica I kritičnih pozicija doprinjeće većoj bezbjednosti I saobraćaja I uopšte u gradu, bili su jedinstveni u izjavi I gradonačelnik I ministar. Nesumnjivo da bi taj projekat kada bude realizovan pomogao da u gradu bude obezbijedjena veće bezbjednost u svakom smislu a to će se desiti uskoro ako je vjerovati gradonačelniku I ministru policije. 

Sastanak nakon kojeg su prvi ljudi grada I policije najavili ovakav projekat održan je u Banja Luci, u gradskoj upravi, 10 jula ove godine, u petak. Prije tri dana. 

http://www.nezavisne.com/novosti/banjaluka/Banjaluka-uskoro-pod-video-nadzorom/314836

Šta ne štima?

6 marta 2008-me godine gradonačelnik Banja Luke Dragoljub Davidović najavio je da će Banja Luka za dvije godine, do 2010-te, dobiti Centar za kontrolu I upravljanje saobraćajem. Daljinski nadzor smanjiće gužve na semaforima I ubrzati javni prevoz najavljeno je tada, prije sedam godina, iz gradske uprave. Takodje je tada gradonačelnik, sada narodni poslanik, 

Dragoljub Davidović obećao da će do 2010-te godine u Banja Luci video nadzorom biti pokriveno četrdeset raskrsnica kako bi se povećala bezbjednost u saobraćaju u navećem gradu Republike Srpske.

Sedam godina kasnije banjalučke raskrsnice pokrivene su sa četiri video kamere od kojih neke provjereno ne slikaju i ne snimaju saobraćaj već glume strašilo u kukuruzima!


http://www.novosti.rs/vesti/planeta.300.html:211713-Raskrsnice-u-video-mrezi