понедељак, 9. октобар 2017.

Potkozarje, predsjednik mjesne zajednice obio šahtove za vodu. Selo bez vode

Potkozarje je ostalo bez vode jer je predsjednik te Mjesne zajednice Duradj Ivić zajedno sa još dva lica obio šahtove u kojima se reguliše puštanje vode za nekoliko stotina kuća u tom banjalučkom selu. Nakon što su provalili u šahtove Ivić i lica koja su mu pomagala ispustila su svu vodu i došlo je do pucanja cijevi na nekoliko mjesta zbog ogromnog pritiska. Ivić je u šahtove provalio nezadovoljan što dio sela u kojem žive njegovi prijatelji, u jednom trenutku nije imao vodu. Selo inače, godinama ne može cijelo da ima vodu u istom momentu jer ima problem sa vodosnadbijevanjem sa izvora Stigovac i ljudi koji održavaju sistem povremeno po ustaljenom redu puštaju vodu svima.

Djuradj Ivić predstavnik je SNSD-a u Potkozarju a posljednjih nekoliko dana obilazio je selo i predstavljao se kao inspektor vodovoda. Po selu prijeti otkazima i poziva se na vrh stranke. Kontaktirao sam pojedince na koje se poziva i oni tvrde da da mu ne pružaju nikakvu podršku u lažnom predstavljanju i maltretiranju mještana Potkozarja.

O njegovom djelovanju ne znaju ništa ni u banjalučkom vodovodu. Potvrdili su mi samo da je predsjednik te mjesne zajednice bio u vodovodu i da je tražio da na teren ode ekipa kako bi bio otklonjen kvar na mreži.

"Dobili smo informaciju od strane mještana Potkozarja o problemima u vodosnabdijevanju I tome obavjestili preduzeće “Vodovod”. U ovom trenutku njihove ekipe su na terenu I još uvijek nemamo informaciju šta je razlog zbog čega se desio ovaj problem.
Nadamo se da će ekipe Vodovoda utvrditi I otkloniti sve razloge zbog kojih je došlo do tih problema."- odgovorili su mi iz banjalučkog Odjeljenja za komunalne poslove. 


Mjesna zajednica Potkozarje nema nikakve nadležnosti kada je snadbijevanje vodom u ovom selu u pitanju. Nadležnost je do prije nekoliko mjeseci imao Centar za razvoj i unaprijedjenje sela ali je to sada nadležnost banjalučkog vodovoda.