понедељак, 9. октобар 2017.

Potkozarje i dalje bez vode, mještani prijete nasiljem

Selo Potkozarje i dalje je bez vode. Prema navodima nekoliko mještana selo je bez vode ostalo jer je predsjednik te mjesne zajednice Djuradj Ivić sa još dva lica nezadovoljan načinom na koji se redukuje voda u selu provalio u šahtove iz kojih se pušta voda, pustio svu vodu a nakon čega je došlo do pucanja cijevi uslijed velikog pritiska. O svemu je obaviješten banjalučki vodovod ali i Centar za razvoj i unapredjenje sela koji više nema nadležnost nad konkretnim slučajem ali je održavao izvor Stigovac do prije nekoliko mjeseci.

Mještani su ogorčeni a pojedini upućuju prijetnje čovjeku koji posljednjih godina održava izvor jer smatraju da je on odgovoran što selo nema vode.

U telefonskom razgovoru predsjednik mjesne zajednice Djuradj Ivić mi je na optužbe mještana odgovorio da su to besmislice i da je on samo pozvao radnike vodovoda kada je kvar uočen. Tvrdi i da je mreža djelimično ponovo uspostavljena.

Od Policijske uprave Banja Luka sam tražio informacije o konkretnom slučaju ali oni, kako su mi odgovorili, nisu upoznati sa detaljima.

Поштовани,


Поводом дописа, који сте 09.10.2017. године, доставили на интернет адресу Полицијске управе Бања Лука, обавјештавамо Вас да није запримљена званична пријава.
Полицијски службеници Полицијске станице Поткозарје ће предузети неопходне мјере и радње са циљем провјере навода Вашег дописа те у складу са утврђеним чињеничним стањем обавијестити надлежне органе.