четвртак, 21. април 2016.

Ponuda SNSD-a PDP-u u Banja Luci

Javnost je u srijedu 20 aprila informisana o pismu koje je Gradski odbor SNSD-a poslao Gradskom odboru PDP-a. Pismo potpisuje Igor Radojičić, predsjednik Gradskog odbora SNSD-a a pismo je upućemo Zoranu Taliću, predsjedniku Gradskog odbora PDP-a. SNSD obavještava PDP da je spreman za razgovore i o mogućem zajedničkom nastupu na izborima kao i na saradnju u gradskoj upravi i skupštini. Zoran Talić, predsjednik Gradskog odbora PDP-a odbio je mogućnost saradnje sa SNSD-om u Banja Luci . Sve drugo bilo bi iznenadjujuće i politički korak unazad odbornika PDP-a koji važi za ako ne jedinog onda najkonkretnijeg kritičara banjalučke gradske vlasti na čelu sa SNSD-om u posljednjih nekoliko godina.
Pismo prenosim u cijelosti.

„Predsjedništvo Gradskog odbora SNSD-a Banja Luka utvrdilo je na svojoj sjednici, održanoj dana 13.04.2016 godine stavove i prijedloge u vezi sa predstojećim lokalnim izborima koji će se u Banja Luci i cijeloj Bosni i hercegovini održati u oktobru 2016 godine. S tim u vezi, Predsjedništvo je odlučilo da ponudi i razgovore o budućim medjustranačkim odnosima, razvoju Grada i mogućem zajedničkom nastupu na predstojećim izborima u Banja Luci. Među strankama sa kojima želimo razgovarati je i vaš Gradski odbor.

S obzirom da se izbori raspisuju 04. Maja 2016 godine, nakon čega teku rokovi za registraciju političkih partija, nezavisnih kandidata i koalicija, smatramo da bi naše razgovore trebalo održati početkom maja. Ukoliko Vaša stranka- Gradski odbor prihvata ponudu za razgovore, molimo da nas pisanim putem obavijestite na telefon-faks Gradskog odbora SNSD Banja Luka, sa mogućom ponudom termina za sastanak.

Nadamo se da je, u interesu našeg Grada, moguće obaviti konstruktivnu razmjenu mišljenja i uspostaviti temelje za buduću saradnju naših partija u gradskom parlamentu i gradskoj upravi.“