среда, 6. април 2016.

Nagradna igra, potraga za Botaničkom baštom


Tek što je u Banja Luci zatvoren konkurs za odabir rupe godine (gradske vlasti su istek roka za glasanje za rupu godine ozvaničile krpljenjem nekoliko rupa) banjalučka gradska vlast došla je na novu ideju. U Banja Luci, očigledno je, ne žele da sjede skrštenih ruku i pokušavaju da na sve načine animiraju gradjane najvećeg grada.
Ovaj put u pitanju je nagradna igra „Pronadji Botaničku baštu za koju je iz budžeta grada izdvojeno više od 100 000 maraka“. Nagrada je više nego vrijedna i gradjanin koji prvi pronadje Botaničku baštu biće nagradjen razgovorom za posao na kojem će umjesto opšteg utiska najviše bodova nositi znanje i struka.
Unutar zidina gradske administracije nude i malu pomoć u potrazi za zadatim objektom. Nalazi se tamo gdje najljepšeg sunca sjaj grije nove snage sa beskorisnim diplomama. Ali je vrlo teško uočljiva.


Da bi potraga bila što zanimljivija gradska vlast je objelodanila da je za Botaničku baštu iz budžeta grada izdvojeno 32000 KM 2010-te godine, 35000 KM 2011-te godine, 25000 2012-te, 10000 KM 2013-te godine. Da bi misterija bila veća ostaje nepoznato koliko je i da li je za taj projekat ranije izdvajano novca gradjana Banja Luke.

Nagradno pitanje plus glasi „Kakve veze sa pričom Botanička bašta ima bivši gradonačelnik Banja Luke Dragoljub Davidović"?. Ukoliko niko od gradjana ne ponudi tačne odgovore oni će se krajem mjeseca naći na ovom blogu.


Srećna potraga.