понедељак, 7. март 2016.

Boska IRB-u uplaćuje koliko hoće!



Robna kuća Boska do kraja februara trebala je na ime dospjelih obveznica na račun IRB-a da uplati ukupno 8.770.000 maraka. Do sada je uplaćeno tek nešto vise od polovine tog iznosa odnosno 4.820.000 maraka podaci su iz Investicino razvojne banke Republike Srpske.

Boska, tvrde u IRB-u, od tužbe koju je IRB podnio Okružnom privrednom sudu u Banja Luci novembra 2012-te godine kontinuirano vrši uplate ali se te uplate razlikuju od onih koje su predvidjene anuitetnim planom. U prevodu, Boska odnosno njeni vlasnici uplaćuju koliko hoće. Bez ikakvih posljedica.

Ročište po tužbi IRB-a pred Okružnim privrednim sudom u Banja Luci nikada nije zakazano.

IRB je obveznice robne kuće Boska u vrijednosti 15 miliona maraka kupila u avgustu 2011-te godine i pored upozorenja da se radi o rizičnim obveznicama. Agent emisije bio je Balkan investment broker a.d. Banja Luka, brokersko odjeljenje Balkan investment banke.
Robna kuća Boska u oktobru 2008-me godine prodata je konzorcijumu Delta-Zekstra.
Ugovor u ime Vlade potpisao je tadašnji i sadašnji ministar trgovine Predrag Gluhaković.

Kupoprodajni ugovor nikada nije ispoštovan odnosno kupac nije ispoštovao odredbe iz ugovora (ulaganja, zadržavanje radnika I zadržavanje pretežne djelatnosti). I pored kršenja ugovor nikada nije raskinut.