понедељак, 12. октобар 2015.

Teatar apsurda- napad na vrtiće

Teatar apsurda. Skupština grada Banja Luka. Tu ni Klop ne bi mogao da poveže vezni red vladajuće koalicije. Prije će mu to poći u decenijski izgubljenom Liverpulu. Možda bi uspio Ferguson, ionako slušajući lične interese Teatar apsurda većina odbornika doživljava kao Teatar snova. Svojih.
37-ma sjednica tačka 25. Imenovanje direktora JU Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Banja Luka. Neprikosnovenog vladara te institucije Natašu Radulović naumili su da zamijene Bosiljkom Bošnjak. Takva je i odluka vrha SNSD-a i Socijalističke partije. Bošnjak je kadar Socijalista i ove dvije stranke su dogovorile da ista bude imenovana.
Striktna naredjenja posredno i neposredno svojim odbornicima poslali su Milorad Dodik i Petar Djokić. Glasanje je pokazalo, prije svega koji odbornici SNSD-a su lojalni predsjedniku a koji gradonačelniku odnosno ličnim interesima. Sukob na nivou SNSD-SNSD očigledno postoji.
Vladanje Nataše Radulović banjalučkim vrtićima prati nekoliko afera ali to nije dio ove priče (vidi vezani tekst).
Bosliljku Bošnjak za novog direktora Centra za predškolsko obrazovanje i vaspitanje predložila je Socijalistička partija na osnovu javnog konkursa iz juna ove godine.
Oba odbornika Socijalističke partije nisu dala glas za kandidata svoje stranke koju je podržao Petar Djokić. Milan Milaković jer porodična firma usko saradjuje sa Centrom odnosno Natašom Radulović, Mira Galić jer joj je Nataša Radulović uz podršku gradonačelnika ili obrnuto omogućila unosan Ugovor o djelu u Centru. Ni Milaković ni Galić nisu bili prisutni na glasanju.
Od jedanaest odbornika SNSD-a podršku prijedlogu koalicionog partnera dalo je njih pet. Četiri su bila uzdržana i tako se nisu povinovali direktnim pozivima Milorada Dodika. 

U pismu upućenom na nekoliko adresa pojedini radnici Centra su optužili pojedine odbornike da su uz pomoć aktuelnog direktora Centra zaposlili najužu rodbinu u Centru. Na tom spisku su odbornici SNSD-a Draško Kremenović i Dušan Čajić. Oba odbornika su bila uzdržana na glasanju.
Ostanak Nataše Radulović na mjestu direktora svakako je u interesu nekih odbornika a za njen ostanak je i pored koalicionog dogovora i gradonačelnik Slobodan Gavranović.
DNS nije podržao koalicioni dogovor o imenovanju Bosiljke Bošnjak iz revanšizma prema SNSD-u za neka ranija imenovanja i glasanja.
Dodatni apsurd leži u tome da su odbornici opozicije osim odbornika PDP-a i jednog odbornika NDP-a podržali izbor Bosiljke Bošnjak. Opravdanje je da su željeli da glasaju suprotno od SNSD-a i protiv ostanka Nataše Radulović.