петак, 9. октобар 2015.

Borba Ljubiše Vidovića

Ljubiša Vidović, sudski policajac iz Mrkonjić Grada tuži tužioca Okružnog tužilaštva Banja Luka i predsjednika Osnovnog suda u Mrkonjić Gradu. Tvrdi da su protiv njega neosnovano podigli i potvrdili optužnicu.

Vidović je krivične prijave protiv tužioca Okružnog tužilaštva Banja Luka, Rakić Gorana i predsjednika Osnovnog suda u Mrkonjić Gradu, Safeta Šljive jer su, tvrdi, protiv njega podigli odnosno potvrdili neosnovanu optužnicu. Tom optužnicom je Vidović optužen da nije ispoštovao nalog Centra za socijalni rad i predao djecu nevjenčanoj supruzi, odnosno optužen je za nezakonito zadržavanje djece. Optužnica je podignuta iako nije bio završen upravni spor odnosno riješenje Centra za socijalni rad nije bilo pravosnažno. Vidović je kasnije (Riješenjem Osnovnog suda u Mrkonjić Gradu) oslobodjen optužbe ali je u medjuvremenu bio suspendovan kao sudski policajac. Tvrdi da mu je neosnovanom optužnicom narušen ugled.

Vidovićev advokat, Željko Bubić tvrdi da su narušena gradjanska prava njegovog klijenta a da su tužilac i predsjednik suda nizom grešaka u nezgodan položaj doveli i Vidovića ali i institucije koje predstavljaju.

Krivičnu prijavu protiv postupajućeg tužioca i predsjednika suda Vidović je podnio 2014-te godine.
U Okružnom tužilaštvu potvrdili su da su primili krivične prijave.

„U konkretnom predmetu zatraženo je delegiranje nadležnosti drugom Tužilaštvu, obzirom da je krivična prijava podnesena protiv okružnog tužioca Okružnog tužilaštva Banja Luka.”-odgovorili su mi iz banjalučkog Okružnog tužilaštva.

Dana 03.02.2014.godine Republičko  tužilaštvo Republike Srpske je obavijestilo Okružno tužilaštvo Banja Luka da je predmet dostavljen na nadležno postupanje Okružnom tužilaštvu Doboj.“
Vidović i njegov advokat su Okružnom tužilaštvu podnijeli i krivične prijave protiv nadležnih u Centru za socijalni rad u Mrkonjić Gradu.
Tvrde da je ovaj slučaj dokaz nesavjesnog rada institucija za čije greške i posljedice tih grešaka uglavnom niko ne odgovara.


Vidovićeva sreće u svemu jeste što je kao sudski policajac odlično upućen u pravo I svoja prava pa je imao hrabrosti da se upusti u borbu zaštite svog ugleda.

Saznajem da je nastojanje Ljubiše Vidovića da svoju priču plasira javnosti izazvalo paniku u Okružnom tužilaštvu Banja Luka I da se slučaj na sve načine pokušava zataškati.