петак, 13. мај 2016.

Pritisak ministara


Ministri u Vladi Republike Srpske, ministri iz redova SNSD-a I Socijalističke partije preko pomoćnika ministara u petak su odaslali naredbu svim zaposlenim u ministarstvima da se u subotu moraju pojaviti na kontraprotestu koji organizuje SNSD na Trgu Krajine. Radnicima ministarstava rečeno je I gdje će se nalaziti punktovi na kojima moraju prijaviti svoj dolazak. Punkt ministartsva industrije je, primjera radi, kod Staklenaca u Parku Petar Kočić. I pored ogromnih pritisaka mnogi radnici u Vladi neće se pojaviti na kontraprotestu. Od radnika zaposlenih u Vladi izričito je zahtjevano da moraju braniti režim. Sudbina onih koji se ne pojave nije optimistična. Oni koji ne žele da budu oružje u rukama vladajuće koalicije kažu da su administrativni radnici koji rade za Republiku Srpsku a ne za bilo koju vlast.

Slično ili gotovo isto je u svim javnim preduzećima. Punktovi na kojima se radnici moraju prijaviti su rasporedjeni u užem centru grada. Elektrokrajina je promijenila mjesto na kojem će biti njihov punkt nakon objavljivanja informacije na ovom blogu da su im punktovi na parking Kraša I kod Galerije. Novi punkt na kojem će radnici ovog preduzeća prijaviti svoj dolazak na kontraprotest je ispred direkcije Elektrokrajine u kafiću.


Naredbe radnicima u entitetskim I gradskim preduzećima nisu u svim slučajevima prošle glatko. U pojedinim javnim preduzećima glasnici vladajuće stranke naišli su na aktivan otpor pojedinaca.


P.S. Kontraprotest vladajuće stranke na Trgu Krajine po nalogu SNSD-a biće sniman iz vazduha sa dva drona a sve kamere koje se nalaze na zgradi na Trgu Krajine su pomjerene I njima je onemogućeno da snimaju okupljanje vladajuće stranke