понедељак, 9. новембар 2015.

Linija fronta Alibaba

Bitka za Banj brdo se nastavlja. Nakon nedjeljne šetnje građana okupljenih oko "Rekreativne zone Banja Luka" potez je pod okriljem noći povukla suprostavljena strana. Ponedjeljak veče iza dvadeset časova desetak automobila pohodilo je privatni restoran Novak u vlasništvu poslanika SNSD-a i direktora banjalučkog Doma zdravlja Gordane Tešanović koji je i bio povod za sukob oko Banj brda. Medju njima i dva policijska automobila. 

Zabrana saobraćaja u oba smjera svim vozilima na Putu banjalučkog odreda koji vodi ka Banj brdu na snazi je od 2006-te godine. I dalje je na snazi ukoliko u posljednjih nekoliko dana u tajnosti nije ukinuta što je malo vjerovatno. Zabrana se ne odnosi na službena vozila policije. Razlog odlaska policije na Banj brdo nije poznat za sada.

Zna se jedino da se odlazak policije desio otprilike u istom momentu kada je na Banj brdo odnosno u restoran otišao suprug vlasnice restorana. Nije poznato da li je policija došla da interveniše zbog kršenja Naredbe o zabrani saobraćaja. Malo vjerovatno.

Najavljeno je da će o sudbini rampe koja spriječava prolazak automobilima do najpopularnijeg banjalučkog izletišta odlučivati Savjet za saobraćaj. To se još nije desilo jer ni jedno riješenje koje je ponudjeno nije prihvaćeno kao idealno.