четвртак, 10. септембар 2015.

Posljednja večera

Ognjen Tadić, predsjednik gradskog odbora SDS-a Banja Luka pokušava na sve načine da se isčupa iz blata u koje je upao nakon pokušaja da da ostavku i na mjesto predsjednika gradskog odbora mimo statuta stranke instalira Branka Blanušu.

Nakon ovog pokušaja i propale skupštine gradskog odbora ove stranke u gradskom odboru SDS Banja Luka vlada totalno rasulo i gradski odbor je gotovo podjeljen na dva dijela.
Pokušaj Ognjena Tadića da izvrši rotaciju na mjestu prvog čovjeka SDS-a Banja Luka na površinu je izbacio nekoliko imena koja se dovode u direktnu vezu sa SNSD-om a koja su trebala da preuzmu rukovodjenje SDS-om u Banja Luci. Nije teško pretpostaviti da se ogroman dio tih aktivnosti vodi u susret lokalnim izborima.

Na insistiranje Ognjena Tadića predsjedništvo gradskog odbora će u petak 11 septembra u jednom banjalučkom restoranu na obali Vrbasa zajedno večerati a nesumnjivo je da Tadić želi da smiri situaciju u pobunjenom dijelu gradskog odbora pred predsjedništvo stranke u ponedjeljak i glavni odbor u subotu 19 septembra.
U planu su i forografije sa večere koje bi trebalo da ilustruju jedinstvo banjalučkog odbora. Jedinstvo koje ne postoji.

Dio gradskog odbora odnosno dobar dio područnih odbora u Banja Luci ogorčen je načinom na koji se vodi stranka u Banja Luci kao i načinom na koji se prilazi lokalnim izborima.
Objavljene fotografije visokih funkcionera na slavljima SNSD-a to nezadovoljstvo su dodatno osnažnili.

U medjuvremenu, i pored niza informacija koje uopšte nisu povoljne za SDS ni u Banja Luci ni uopšte vrh stranke na čelu sa Mladenom Bosićem i dalje ne reaguje. To dodatno ljuti ali i donekle obeshrabruje članove SDS-a u Banja Luci koji su za stvarne promjene.
Nereagovanje vrha stranke i poruke poput „čekamo da vidimo šta će biti“ dovešće do nestanka SDS-a u Banja Luci.

P.S. Vrh banjalučkog SDS-a optužio je na posljednjoj sjednici novinare koji su objavili situaciju u banjalučkom SDS-u da lobiraju za gradonačelničke kandidate drugih stranaka. Originalno nema šta.