понедељак, 14. септембар 2015.

Ministarstvo ne uplaćuje subvencije


Ministarsvo porodice odobrilo je u avgustu subvencije kamatne stope na stambene kredite za 327 mladih bračnih parova. Radi se o subvencionisanju kamatnih stopa na kredite koje IRB odobrava mladim bračnim parovima. Navodno je, precizirano je tada u ministarstvu, za te potrebe u budžetu obezbijedjeno 1,5 miliona maraka. Navodno jer ministarstvo porodice ne poštuje obaveze koje preuzme na sebe odobravanjem subvencionisanja kamtne stope mladim bračnim parovima.

Posljednji put svoju obavezu uplate subvencije mladim bračnim parovima ministarstvo je ispoštovalo u junu ove godine. Tada je na račune mladih parova posljednji put uplaćena dogovorena subvencija i to za februar ove godine.

Ministarsvo, odnosno Vlada Republike Srpske još nisu isplatili sredstva za mart, april, maj, jun, jul i avgust. Uskoro će se broj neuplaćenih rata povećati za septembar.
Iznos koji je obećala a ne uplaćuje Vlada moraju da uplate korisnici kredita odnosno mladi bračni parovi jer Investiciono razvojna banka sa subvencijama nema ništa. Krediti se vraćaju preko komercijalnih banaka.

Ista priča oko kašnjenja uplata subvencija ponavlja se svake godine. Vlada očigledno za te svrhe nema para dovoljno ali to niko ne smije javno da kaže.