четвртак, 21. септембар 2017.

Dubica štedi ali ima novca za novu rasvjetu. Uključena firma načelnika Reljića.


U Dubici je baš veselo. Toliko je veselo da opštinske vlasti na čelu sa načelnikom Radenkom Reljićem postavljaju štednu rasvjetu po ulicama opštine iako je štedna rasvjeta već montirana prije osam godina tvrde moji izvori iz ove opštine. Tvrde i da je u Dubičkom SNSD-u upravo zbog navedenih stvari kriza jer je načelnik u svadji sa ostatkom stranke zbog novca koji je planiran za nabavku i instaliranje nove štedne rasvjete. Moji izvori tvrde da razlog svadje ne leži u tome što se troši novac opštine na ponovnu nabavku štedne rasvjete već u tome što bi se rasvjeta nabavljala u firmi iz Njemačke koja je u vlasništvu načelnika Reljića. Radi se o firmi Titan power.

Čitava svadja i afera se zataškava. Dubica je, inače, jedna od najzaduženijih opština u Republici Srpskoj. Ne može dobiti ni kredite ni bilo kakvu drugu vrstu finansijske pomoći i jedini način krpljenja rupa jeste prodaja obveznica što je i učinjeno u vrijednosti od deset miliona maraka.

Moji izvori iz te opštine tvrde da je posve nelogično, pa sve da se sve odvija po zakonu, da se nabavlja nova rasvjeta a istovremeno u opštini preko ledja radnika sprovode mjere štednje.