уторак, 13. март 2018.

Ludjačka košulja

U martu prošle godine bio sam naročito inspirisan. Vjerovatno zbog vremenske razlike, dugačkog leta i povratka u realnost iz jednomjesečnog lutanja po Vašingtonu, Albaniju, New Orleansu, Bostonu i San Dijegu. Još nisam prebolio.понедељак, 20. март 2017.

Povratak


Jasno je kao dan zašto ovdašnji uzurpatori demokratije (ne samo u BiH) i institucija ne žele da narod putuje, da bude zatvoren u svoje nacionalne torove i usredsredjen na svoje male balkanske nacionalne ratove. Narod, sa tačke gledanja uzurpatora, bolje da zna što manje, da vidi što slabije i čuje sve lošije. Tada, logično, kao jedinu istinu prihvata onu koju serviraju uzurpatori institucija i demokratije.

Promjene moraju da krenu od samog dna iz najudaljenijih dijelova mozga svakog od nas. Iz tih zabačenih aksona mora da se prenese rodjena ideja ostatku organizma. Informacija koja govori da je svaki čovjek država, dio sistema, da nema pojedinaca koji su iznad sistema, da je novac u budžetu novac svih nas. Najbitnija poruka koju akson mora da pošalje svakoj balkanskoj glavi jeste da je svaka Vlada i svaki političar izabran od strane naroda tu da služi društvu i Narodu, da od Naroda koji ga je izabrao treba da strahuje i traži dozvolu za svaku odluku. Aksoni moraju da pošalju poruku svakom pojedincu da Vlada služi narodu a ne narod Vladi a da svi zajedno treba da rade u interesu države i društva.

Za sada nema doktora koji bi u Republici Srpskoj i BiH pronašao način da bilo kakvom efikasnom energijom stimuliše te potrebne impulse. Pacijent jeste težak ali još uvijek izlječiv. Oni koji su se lažno predstavljali kao doktori  nemaju ni želju ni potrebu da izlaze iz komformizma koje im je nada naroda u izlječenje i početak promjena prije nekoliko godina obezbijedila. To će gotovo sigurno platiti oduzimanjem doktorskih licenci, možda i sljedeće godine.
Izbori za savjete Mjesnih zajednica u Banja Luci, koliko god u ovom trenutku bili malo značajni, dodatna su potvrda toga.

Izborni sistem na nivou države a sa njom i entiteta naročito je nakaradna priča koja odgovara sistemu Idiota i koja zahtjeva poseban naslov.

Povratak iz boljeg nikada nije lak. Bez obzira koliko se čovjek raduje nekim licima.


P.S. Čuo sam da je jedan pripadnik velike armije uzurpatora države optužio sve one koji kritikuju da svjesno unose nemir i stvaraju lažnu sliku o Srpskoj. Da narod živi odlično, da su priče o odlasku iz zemlje namjerno servirane neistine i da smo kao društvo fenomenalno uredjeni. Uzurpatori demokratije, društva i države osim što su velike nepatriote i izdajnici uz to su i teški psihijatrijski slučajevi. Naročito njihova omladina. A to je izuzetno, izuzetno opasna dijagnoza.