субота, 3. март 2018.

Gerila info: Banjaluka predgradje Tuzle


BANJALUKA SAOBRAĆAJNO PREDGRAĐE TUZLE; MINISTAR TRNINIĆ: TO JE UVREDA!
 MART 3, 2018  

Banjaluka nema letove ali ima autobuski prevoz sa banjalučkog na tuzlanski aerodrom. Taj projekat osmišljen je kao pomoć putnicima koji iz Banjaluke idu u Tuzlu sa čijeg aerodroma lete na petnaest evropskih destinacija sa kojima je povezan tuzlanski aerodrom.




Ta informacija je u četvrtak objavljena kao iskorak u banjalučkom avio saobraćaju. Tako je najveći grad Republike Srpske definitivno postao saobraćajno predgrađe Tuzle čiji aerodrom godinama bilježi fantastične rezultate kada je jeftini avio saobraćaj u pitanju.

U međuvremenu aerodrom Banjaluka nema redovne avio linije a svojevremeno je Republika Srpska odbila priliku da sarađuje sa jednom low cost avio kompanijom pod izgovorom tadašnjeg ministra saobraćaja i veza Nedeljka Čubrilovića da od tog posla korist neće imati Republika Srpska već samo građani koji budu koristili usluge aerodroma i avio kompanije.

Aktuelni ministar saobraćaja, takođe DNS-ov, Neđo Trninić, kratko je u razgovoru za „Gerilu“ rekao da Banjaluka sasvim sigurno nije saobraćajno predgrađe Tuzle i da su takvi komentari provokativni.

„Biće i na banjalučkom aerodromu nešto uskoro. Do kraja ove godine planiramo da napravimo iskorak. Do sada kada god smo nešto najavljivali naišli smo na negativne komentare javnosti. Uglavnom bićete na vrijeme upoznati sa svim aktivnostima.“- rekao je ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić.

Poslanik SDS-a Davor Šešić najnoviju situaciju u kojoj banjalučani aerodrom Banjaluka koriste samo kao autobusku stanicu do aerodroma u Tuzli naziva sramnom.

„Još jedan dokaz da je ovo zemlja apsurda. Oni koji su otjerali ovu kompaniju u Tuzlu su trebali odgovarati a isti ti nam sad prevoz do Tuzle predstavljaju kao veliki projekat. Sljedeće što možemo očekivati kao veliki projekat ove vlasti jeste prevoz za Njemačku svima koji bježe odavde.“– kaže za Gerila info poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske.