субота, 15. октобар 2016.

Toplana ugodnih 14

U Toplani po starom. Sezona je počela, zvanično, danas 15 oktobra. Grijanja pola dana nema. U Toplani kažu da je isključen cijeli grad jer je temparatura bila veća od 14 stepeni i da će grijanje vjerovatno pustiti pred kraj dana. Nakon konstatacije da je subjektivan osjećaj hladnoće u stanu od čovjeka do čovjeka i od stana do stana i da mi nije jasno zašto isključuju ako je počela sezona a grijanje se plaća nije bilo odgovora.


Na sajtu Toplane inače stoji obaviještenje kojim gradjanima poručuju da je sezona počela čak i ranije od zakonskog roka (to je bilo 30. Septembra pred lokalne izbore) i da nemaju apsolutno nikakvih problema u isporuci toplotne energije. Svi problemi koji postoje u odredjenim zgradama prouzrokovani su nemarom Zajednice etažnih vlasnika, piše u obavještenju koje je potpisao direktor Toplane.

Apsolutno je nejasno na koji način neko odlučuje kada je nekome hladno i koje godine za sobom povlače odredjen stepen hladnoće. Na primjer da li je jednako hladno djetetu od dva mjeseca, babi od 80 godina i čovjeku od 30 godina. Onaj kome je vruće svakako može da otvori prozor. Svejedno toplotnu energiju plaća pa ima pravo i da je rasipa.