четвртак, 12. октобар 2017.

Potkozarje- prijeti pobuna

U Potkozarju situacija oko vode prijeti da preraste lokalni nivo mjesne zajednice. Nakon što je predstavnik SNSD-a, predsjednik Savjeta te mjesne zajednice zajedno sa još nekim licima provalio šahtove i odvrnuo sve ventile nakon čega je nastala havarija u sistemu izvora Sigovac mjesna zajednica je bez vode.
O havariji su upoznati banjalučki Vodovod, policija, Centar za razvoj i unaprijedjenje sela kao i služba gradonačelnika i predsjednika skupštine grada. Upoznat je i gradski odbor SNSD-a jer su pojedinci zbog, kako su naveli, bahatog ponašanja predsjednika Savjeta mjesne zajednice koje traje godinama, vratili članske karte te stranke.

Problem koji je nastao djelovanjem predsjednika Savjeta mjesne zajednice napravio je i probleme na nivou SNSD, SP, DNS na lokalnom nivou u toj mjesnoj zajednici. Predstavnici Socijalističke partije u Potkozarju a podržavaju ih i predstavnici DNS-a tražiće organizovanje novih izbora za Savjet mjesne zajednice. Nisu isključeni ni protesti mještana te mjesne zajednice.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Djuradj Ivić ranije je demantovao navode da je on odgovoran za havariju, tvrdi da se vodi kampanja protiv njega. Pojedini mještani, medjutim, tvrde da je Ivić nasilan čovjek kojeg se plaše i policajci u Potkozarju jer se poziva na ministra Dragana Lukača i još neke ljude iz vrha SNSD-a.