петак, 6. октобар 2017.

Mještani Donje Piskavice tvrde, odbornik Šibarević ih prevario. Šibarević sve negira.

Političari pred izbore narodu obećavaju kule i gradove. Na svim nivoima. Od najviših državnih do najnižeg lokalnog nivoa. Razlika je samo u nijansama i potrebama gradjana prema kojima se i formiraju obećanja.



Mještani Donje Piskavice, sela kod Banja Luke, tvrde da im je pred lokalne izbore 2016 godine obećana izgradnja kupališta na lokalnoj rijeci u tom selu. Izgradnju kupališta obećao je Nenad Šibarević tada kandidat za odbornika vladajućeg DNS-a. Šibarević je obećao da će grad da plati pola cijene gradnje kupališta a da mještani treba da finansiraju drugu polovinu, tvrde seljaci. Nekolicina mještana koji su me kontaktirali tvrde da je dio novca skupljen i predat kandidatu za odbornika ali da od realizacije projekta nije bilo ništa. Tvrde i da je svaka kuća dala koliko je mogla, da se ne radi o velikim sredstvima pojedinačno ali da se radi o lijepoj sumi kada se sve sabere.
Tvrde i da od Šibarevića nisu dobili nikakvu priznanicu za uplaćen novac. Na moje pitanje zašto su nekome dali novac na lijepe oči bez bilo kakve potvrde nisu imali odgovor.


Nenad Šibarević je u gradsku skupštinu ušao kao kandidat DNS-a ali je u julu zajedno sa Budimirom Balabanom i Stojanom Vukajlovićem napustio tu stranku i kasnije formirao klub odbornika Sloboda.

Nenad Šibarević mi je u telefonskom razgovoru potvrdio da jeste započet projekat izgradnje kupališta ali da ništa on lično nije obećao već se radi o projektu mjesne zajednice. Tvrdi da je projekat zapeo jer se čekaju odredjene saglasnosti. Tvrdnje o bilo kakvom novcu naziva izmišljotinama a da je čitava afera namještena i naručena. Poziva da se istraži koliko je do sada uloženo u selo i kaže da je jedno od najrazvijenijih u banjalučkoj opštini a da je sporno kupalište najmanje bitno u cijeloj priči.