среда, 18. октобар 2017.

Idioti uništavaju Društvo

Ništa se nije promijenilo. Republika Srpska je društvo Idiota bez izuzetka. Neki od Idiota su opijeni ličnim uspjehom i novcem koji zaradjuju preko ledja ovih drugih ali i oni će bez razlike da nestanu sa lica ove zemlje osudjene na propast.Društvo Idiota ćuti dvadeset godina dok se urušavaju redom sve institucije društva, dok pred očima nestaju obrisi demokratije, dok ljude koji nisu članovi stranaka na pravdi boga progone lokalni lideri stranke na vlasti. Nejasna je tišina koja dopire iz grla nas Idiota. Nejasno je zašto ljude nije briga i zašto ne postoji želja za očuvanjem Društva. Nejasno je kako su ovi bogati Idioti postali idoli siromašnoj masi Idiota. Ništa se promijeniti neće jer se prvo moraju promijeniti Idioti.
среда, 18. новембар 2015.

Društvo Idiota


Republika Srpska društvo je Idiota. Idiota sa ograničenom odgovornosti. Još ograničenijim sposobnostima. Od vrha do dna uz izuzetak pojedinaca čiji broj je sve manji jer napuštaju društvo Idiota tiho i neprimjetno kao što Idioti neprimjetno prolaze granice. Nesudjeni Idioti koji ne žele da djecu odgajaju u društvu Idiota danas peru sudje u Australijama, rade na gradjevinama u Austrijama, u Amerikama konobarišu. Sve momci koje znam i koji su pobjegli sa diplomama državnih fakulteta. 

Danas samo šalju slike viberom a ja ih posmatram Idiotskim osmjehom.
Gomila Idiota u ovom Idiotskom društvu koje smo stvorili u posljednjih dvadeset godina pozavršavala je privatne fakultete a majke im idiotske još guzice brišu jer sa idiotskim mozgovima u normalnom društvu slavili bi veliku maturu i ništa više. Gomila tih Idiota pozapošljavala se u stranačkim institucijama koje su u ovom idiotskom društvu privatizovane. I gomila tih Idiota danas nama ostalim Idiotima odlučuje i upravlja životima. Jebao ih Dostojevski! Njegovog Idiota nisu čitali.

Gomila Idiota, koje sebe zovu svakako ali samo ne tako, zna svjetsku politiku, ratuje u svojim idiotskim glavama sa neprijateljima srpstva, imaginarnim uglavnom, a zrno svog idiotskog interesovanja ne daje za ono što im se pred očima dešava. Zato  Idioti nama Idiotima upravljaju životima i kroje nam idiotske sudbine.

Republika Srpska postala je društvo Idiota a krivi su svi. Apsolutno. Kurcobolja je pored idiotluka narasprostranjenija bolest. Od nje boluje čitava populacija, svaki segment društva.
I onda Idioti nama Idiotima pričaju kako nam treba referendum, kako brutalno prednjačimo u zdravstvu, u školstvu...a nemaju pušku za uspaljivanje i vanredna je situacija kada medvjed iz šume zaluta u grad.

I mi Idioti sjedimo, pogledamo te dnevnike slušamo Idiote što nam prenose informacije, s vremena na vrijeme idiotski se počešemo po međunožju jer prija više od vijesti.
A oni koji nisu Idioti čekaju spremnu da zauzmu naše mjesto. Jer pusta će livada ostati kada Idioti završe posao koji su započeli.

четвртак, 30. јун 2016.

Demografska katastrofa u Srpskoj- lagano umiranje


Kao što sam na ovom blogu i najavio u posljednjih mjesec dana rezultati popisa su katastrofalni po Republiku Srpsku. Na stranu sada Zakon i Metodologija koji su vrlo upitni isto koliko i uloga tadašnjih predstavnika Republike Srpske u Sarajevu u donošenju istih ali u Republici Srpskoj živi dosta manje stanovnika od onog broja o kojem se spekulisalo svih ovih godina a u BiH je 280 000 Srba manje nego 1991 godine. Popis je pokazao da Srbi u Federaciji praktično ne postoje.

Manje je i ostalih naroda i u BiH živi manje gotovo 900 000 stanovnika nego prije rata ali je ta razlika najizraženija kod Srba. Što će dugoročno imati katastrofalne posljedice po Republiku Srpsku.

Ovom prilikom moram i da pohvalim svoje izvore koji su mi u prethodnim razgovorima prije objavljivanja rezultata popisa tvrdili da Srpska ima 1,2 miliona stanovnika (1.228.423 su zvanični podaci). Isto tako tvrdili su mi da će popis pokazati Srba u RS ima oko 900 000 što je otprilike brojka koja odgovara rezultatima popisa. Poražavajuće i volio bih da nisu bili u pravu.

Činjenica je, dakle, da je nakon rata Republiku Srpsku napustio ogroman broj ljudi a strašno je što su i ovakvi kakvi su rezultati popisa već stari tri godine i vrlo je vjerovatno da je situacija danas još poražavajuća. Svakako pored emigracije veliku ulogu igra i loš prirodni priraštaj. Loša ekonomska situacija, beznadje, stvaranje društva idiota i društva podobnih polurobotizovanih stranačkih poslušnika od Srpske u posljednjih dvije decenije stvara ljušturu koju će vjetar uskoro da odnese. Truo orah koji i najslabiji zub može da polomi.