субота, 7. октобар 2017.

Mirko Stojčinović ponovo na poslu u RUGIP-u


Mirko Stojčinović koji kao bivši zamjenik pravobranioca u Banja Luci uhapšen 3 jula nakon što je prije nekoliko dana pušten iz pritvora vratio se na posao. Stojčinović je u vrijeme kada je priveden obavljao funkciju pomoćnika direktora za poslove nadzora Republičke uprave za geodetske i imovinsko pravne poslove. Stojčinović je u pritvoru proveo tri mjeseca a nakon podizanja optužnice Okružnog tužilaštva pušten je da se brani sa slobode. 

Mirko Stojčinović uhapšen je pod sumnjom da je zloupotrebio položaj u Pravobranilaštvu Republike Srpske. Optužnica Stojčinovića tereti da je preduzećima “Naš dom” i “Građa” omogućio da na sebe uknjiže nekretnine, čime je grad Banjaluka oštećen za više od 7,5 miliona KM. Stojčinović je optužen i da se u predmetu “Poljoprivredna škola” odrekao tužbe i zaključio sudsko poravnanje, ne obavještavajući o tome grad Banjaluku.

Moji izvori tvrde da je skandalozno to što je Stojčinoviću omogućeno da se vrati na jednu od najbitnijih pozicija u RUGIP-u jer se protiv njega vodi krivični postupak. Tvrde da je Vlada morala da ga suspenduje do potpunog okončanja postupka koji se vodi protiv njega.

U RUGIP-u su mi potvrdili da je Stojčinović vraćen na posao. njihov odgovor prenosim u cijelosti.

Поштовани,
                У вези са Вашим упитом обавјештавамо Вас да је помоћник директора за послове надзора у Републичкој управи за геодетске и имовинско-правне послове Мирко Стојчиновић рјешењем Владе Републике Српске, а почев од 3. јула 2017. године као дана одређивања притвора, удаљен са радног мјеста.

Сходно одредбама Закона о државним службеницима изречена мјера удаљења траје док се државни службеник налази у притвору.  С обзиром на то да поменути није више у притвору, на снази је рјешење Владе Српске којим је Стојчиновић постављен на мјесто помоћника директора за послове надзора Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове, а које је ступило на снагу 16. маја 2017. године.

У наредном периоду, о статусу државног службеника одлучиће Влада Републике Српске у зависности од тока поступка који се води против поменутог лица.