уторак, 30. мај 2017.

Prijetnje Danini Milaković


U posljednjih petnaest dana novinarka BN televizije Danina Milaković dva puta je verbalno napadnuta i izvrijedjana u centru Banja Luke. Oba napada dogodila su se dok je Danina obavljala svoj posao sa mikrofonom u ruci. Prvi napad dogodio se 9 maja kada novinarka ove TV kuće radila prilog o novim cijenama lijekova u Bosni i Hercegovini ispred jedne od apoteka u centru Banja Luke. Novinarku je izvrijedjao prolaznik u četrdesetim godinama psujući je i nazivajući najpogrdnijim imenima.

Posljednji verbalni napad ova novinarka doživjela je 30 maja vraćajući se sa konferencije za novinare ministra finanisja Zorana Tegeltije. Ispred zgrade Vlade agresivno joj je prišao čovjek u šesdesetim godinama navodeći kako bi trebalo da nestane sa lica zemlje jer blati Republiku Srpsku. Rekao joj je i da ima imalo pameti da će shvatiti kakav loš posao radi.

Danina ni jedan napad nije prijavila policiji. Danina Milaković prije desetak dana izabrana je za novinara godine u izboru kluba novinara Banja Luka.


Isti novinar u maju prošle godine doživio je prijetnje i vrijedjanja na Trgu Krajine dok je snimala kontraproteste SNSD-a. Tada je prijećeno i potpisniku ovih redova. Te prijetnje prijavljene su policiji.