среда, 3. мај 2017.

Čubrilović reizabran Balaban bojkotovao

Nedeljko Čubrilović izabran je ponovo za predsjednika gradskog odbora DNS-a u Banja Luci. To je bilo očekivano s obzirom da je Marko Pavić nedavno podržao Čubrilovića u sukobu sa Budimirom Balabanom oko nominacije za prvog čovjeka ove stranke u Banja Luci.


Ono što je interesantnije od samog reizbora Čubrilovića jeste nedolazak Budimira Balabana, Nenada Šibarevića i Stojana Vukajlovića na izbornu skupštinu. Sva trojica su odbornici u skupštini Banja Luke s tim da je Balaban i predsjednik gradske skupštine. Izbornoj skupštini nije prisustvovala ni Vera Sladojević direktorica Centra za socijalni rad koja je takodje dio Balabanove ekipe.

U DNS-u tek slijede zanimljivi dani. Makar u Banja Luci.

понедељак, 27. март 2017.

Ukrupnjavanje, spajanje i nastajanje


U strankama u Republici Srpskoj kao na igranci. Svi mjerkaju s kim bi da zaplešu a na kraju svako gleda kako najbolje da prodje. U susret 2018.

U SDS-u u Banja Luci, koja je inače za SDS nelogično nebitna, čekaju rasplet polovinom godine. Tada će se vidjeti i znati ko će s kim i ko će na koju stranu. Jer nepomirljive struje upravo su to. Dok god SDS ima viziju da upravlja sa istoka ni od SDS-a ni od upravljanja nema ništa. Suštinske promjene Srpska će teško da dočeka.

PDP i NDP se spajaju. To mi je potvrdjeno, nezvanično, iz nekoliko različitih izvora iz obe stranke. Doduše, rečeno mi je da su razgovori još uvijek u toku. Na moja pitanja da li će Dragan Čavić kada se stranke spoje biti nosilac liste za NSRS a Branislav Borenović za PSBiH nisam dobio odgovor osim da je za to još uvijek rano. Na moje pitanje da li su svi u NDP spremni na zajedničku priču rečeno mi je da svako mjerka svoj interes. Stranka će se zvati PDP-NDP. Ukoliko se ne javi neko maštovitiji.

Adam Šukalo jednom nogom već je u PDP. To mi je, takodje, nezvanično potvrdjeno u ovoj stranci. 

U PDP je, inače, još od odlaska Zorana Talića veoma zanimljivo. Pismo pismo stiže. Sada je aktuelna Kostajnica.

U DNS-u je borba za prvog čovjeka gradskog odbora Banja Luka izmedju Nedeljka Čubrilovića i Budimira Balabana kratko trajala. Čvor je brzo, pritisnut teretom Ljubije,  razriješio Marko Pavić u korist Čubrilovića. Balaban nije zadovoljan. Poenta svega krije se u nosiocu liste za jedinicu 3 ove stranke za NSRS.


Treća priča, kako god da bude nazvana, ozbiljno se piše. Neophodna je ali mora da ponudi nešto suštinski drugačije. Potrebno je vrijeme a vrijeme je nešto čega Republika Srpska ima sve manje.