уторак, 30. мај 2017.

Haos u Prnjavoru, Tomaš izgubio većinu, sukob unutar SNSD


Četiri odbornika SNSD-a u skupštini Prnjavora jutros su napustila klub ove stranke u ovoj opštini i osnovali su novi klub, potvrdjeno mi je iz ove stranke. Klub SNSD-a su napustili odbornici Aleksandar Vuković, Goran Zemun, Veljko Gvozdenović i Draško Aulić.

Vladajuću većinu, potvrdjeno mi je, napustilo je još pet odbornika drugih stranaka (PDP, Socijalistička partija, SRS). SNSD je do jutros imao deset odbornika u skupštini Prnjavora i zajedno sa ostalim odbornicima koji su podržali načelnika Darka Tomaša (sve stranke osim SDS-a) imao je apsolutnu većinu u ovoj opštini. Skupština Prnjavora ima 29 odbornika. Tomaš je imao podršku 23 odbornika. U dijelu SNSD-a iz kojeg mi je potvrdjena informacija tvrde da su nezadovoljni načinom na koji načelnik iz njihove stranke vodi opštinu. U Prnjavoru je mjesecima aktuelan politički rat izmedju SNSD-ovih struja koje predvode Tomaš s jedne i Drago Kalabić sa druge strane.



U prnjavorskom SDS-u su mi potvrdili da su oni spremni da preuzmu većinu u skupštini ali da čekaju da vide kako će se danas još razvijati situacija i da daju šansu mladom načelniku Darku Tomašu. Navodno su dva odbornika koja su svojevremeno napustila SDS i priklonila se SNSD-u u ovoj opštini spremna da se vrate u SDS. Skupština ove opštine je u toku.