уторак, 17. април 2018.

Gerilainfo: šarena policija



Gerila info: Pola MUP-a u starim pola u novim uniformama


Svi pripadnici ministarstva unutrašnjih poslova nisu dobili nove uniforme. Za sada su nove uniforme dobili policajci u Banjaluci i nekim većim gradovima dok su u starim uniformama policajci u manjim gradovima i opštinama. U starim uniformama su povjereno, to su nam potvrdili izvori iz tih gradova, policajci u Prijedoru, Novom Gradu, Mrkonjić Gradu. Saznajemo, nove uniforme su dobili policajci u Trebinju ali tek neposredno prije posjete Aleksandra Vučića ovom gradu. Stare uniforme i dalje nose policajci u Doboju a naši izvori tvrde da nove dolaze za nekoliko dana. U Istočnom Sarajevu policajci su dobili nove uniforme. U Bijeljini su stare osim Jedinice za podršku koja je dobila nove uniforme.

Nove uniforme su se na policajcima u Banjaluci pojavile 21 marta ali tada niko nije govorio o tome da su uniforme stigle samo u Banjaluku. Nije poznat razlog zbog kojeg svi policajci u Republici Srpskoj nisu istovremeno dobili nove uniforme a u Ministarstvu unutrašnjih poslova ponovo su se vratili starom običaju da ne odgovaraju na pitanja upućena mailom.






Nove uniforme koje je ministarstvo unutrašnjih poslova naručilo i platilo firmi iz visokog KM Trade trebale su da stignu krajem prošle godine pa su iz ministarstva objasnili da je stvarni rok isporuke kraj januara. MUP je nove uniforme platio 7,3 miliona maraka sa PDV-om. Jedini ponuđač na tenderu i pobjednik tendera bila je firma iz Visokog KM Trade. Tender je podigao dosta prašine jer su domaći proizvođači i Privredna komora RS tvrdili da specifikacije posložene tako da odgovaraju isključivo firmi koja je i dobila posao.



nove uniforme u Banjaluci

MUP je, po ugovoru, već davno trebalo da dobije 4050 policijskih šapki, 320 ženskih policijskih šešira, 7760 košulja kratkih rukava, 7760 košulja dugih rukava, 11640 majica kratkih rukava, 3880 jakni sa podjaknom, 11640 pantalona, 3880 plitkih cipela, 7760 kravata, 80 kačketa, 350 fluoroscentnih narukavlja i 350 navlaka za šapku u Lotu 1.

U Lotu 2 MUP je trebalo da dobije manju količinu kačketa, beretki, majica taktičkih košulja, pantalona, čizmi i taktičkih jakni sa polar uloškom.