петак, 2. фебруар 2018.

SrpskaCafe: Policajci i dalje čekaju nove uniforme

Policajci i dalje čekaju nove uniforme!

Nove uniforme za policajce u Republici Srpskoj još nisu dopremljene u Ministarstvo unutrašnjih poslova RS.
Uniforme nisu isporučene iako su posljednje najave iz ministarstva bile da će firma “KM Trade”, pobjednik tendera koji je podigao dosta prašine sredinom prošle godine, uniforme dostaviti najkasnije do 26 januara.

Firma iz Visokog koja se obavezala da će ministarstvu dostaviti uniforme američkog brenda “5.11” imala je obavezu da kompletan posao završi u roku od 120 dana od potpisivanja ugovora sa ministarstvom.

Tako piše u tenderskoj dokumentaciji. Taj rok je istekao a iz ministarstva unutrašnjih poslova su krajem prošle godine probijanje tog roka pravdali aneksom ugovora u kojem piše da rok počinje da teče od dostavljanja liste konfekcijskih brojeva dobavljaču. Ta lista je dobavljači dostavljena 28 septembra a novi rok od 120 dana istekao je 26 januara ove godine.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova RS i pored ranijih odgovora tvrde da rok za dostavu uniformi i dalje nije probijen jer je, kako tvrde, dobavljač počeo isporuku u decembru a data mu je mogućnost sukcesivne dostave.

– Članom 4. ugovora o nabavci redovnih i posebnih uniformi za policijske službenike utvrđeno je da prodavac može vršiti isporuku i parcijalno, odnosno, djelimično. Odmah nakon isporuke i kompletiranja svih djelova uniformi, koji su predmet ugovora, uniforme će biti podjeljene policijskim službenicima – piše u odgovoru MUP-a za SrpskaCafe.

Tender za nabavku novih uniformi za policajce Republike Srpske raspisan je 4. jula a kompletan postupak javne nabavke izazvao je dosta tenzija jer su i Privredna komora RS i domaći proizvođači tvrdili da je tender namješten tako da specifikacije odgovaraju isključivo firmi “KM Trade” kao jedinom zastupniku brenda “5.11” u Bosni i Hercegovini. Ta firma bila je jedini učesnik tendera.

Ugovor sa firmom KM Trade iz Visokog vrijedan 7,3 miliona maraka sa PDV-om potpisan je 3. avgusta prošle godine.
U Odboru za bezbjednost Narodne skupštine Republike Srpske najavili su sjednicu tog odbora za ponedeljak 5. februara i tada će, potvrđeno je za SrpskaCafe, ponovo tražiti zvaničnu informaciju od Ministarstva unutrašnjih poslova RS.


– Tu nema nikakavih dilema da postoji problem. Svakako ćemo na odboru tražiti zvaničnu informaciju – rekao je za naš portal predsjednik Odbora za bezbjednost Milanko Mihajilica.