понедељак, 29. мај 2017.

Teško je biti Elita


Ministri u Vladi Republike Srpske baš su dobri roditelji. Toliko su brižni i pažljivi prema svojim sinovima i kćerima da ne dozvoljavaju da im se potomci voze u polovnim automobilima. Sve mora da bude na nivou, tako i vozila vrijedna i do stotinu hiljada maraka.


Ono što ministre u Vladi Republike Srpske posebno izdvaja kao brižne roditelje jeste sam čin žrtvovanja jer je evidentno da sa ministarskim platama ne mogu isfinansirati i nova vozila svojih najmilijih potomaka pa je onda za pretpostaviti da roditelji štede na sebi, odvajajući svakodnevno ili vraćajući velike rate kredita. Naročito ako drugi roditelj nije zaposlen. Roditelji za poželjeti, zaista. Nas ostale sve da sram bude.

Sram da bude i sve pacijente u Republici Srpskoj koji se nemilice žale i zapomažu zbog stanja na Kliničkom centru Republike Srpske. Jecaju kako su liste čekanja za EKG i magnete višemjesečne, pojedini čekaju duže od godinu dana. Više pokvareni nego što rade.
Postoje dakako i privatni na koje jedva čekaju da pošalju sa Paprikovca ali su ti pouzdani koliko i vremenska prognoza na osnovu bola u kostima.



Pacijenti uvijek zato mogu da se slikaju kraj voznog parka službene Republike Srpske ionako od žaljenja novinarima nema ništa. 
Sve mašina do mašine. I kako da tata ministar najdražem djetetu objasni da njega voze u Audiju kao arapskog princa a da se nema za dječijeg novog motornog ljubimca. Ima, ima, pa makar se još jedan mandat morao istrpiti.