понедељак, 07. август 2017.

Kako svariti Protest i Nestanak Srba

Svaki Protest naroda je dobrodošao ali ovaj najavljen za sutra baš ne mogu da svarim. Razloga je mnogo a živaca malo. Vrijeme će odgovoriti na sva pitanja a ono mnogo brže teče u Republici Srpskoj nego u ostatku Evrope.
недеља, 03. јул 2016.

Nestanak Srba


Nevjerovatno je da Vlada Republike Srpske nije, nakon objavljivanja rezultata popisa čiji su demografski pokazatelji katastrofalni po Republiku Srpsku, održala vanrednu sjednicu Vlade ili makar organizovala vanrednu konferenciju za medije. Na kojoj bi javnosti bilo predočeno šta i kako dalje. Na kojoj bi neko rekao kakvi su planovi ukoliko je plan da Srba u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini bude i za stotinu godina. Podjednako neaktivan bio je i predsjednik Republike Milorad Dodik. Od njegovog kabineta pomenuta aktivnost je bila i više očekivana jer konstantno trubi o ugroženosti Srba a i resursi su mu mnogo veći od resursa Vlade koja je u stvari samo ispostava njegove vlasti.

Ništa nije učinila ni opozicija koja je mogla na primjeru rezultata popisa pokazati da Srbi pod vodjstvom aktuelne vlasti, koja traje dvije decenije, jednostavno nestaju.

Da u Vladi sjede patriote i da Republikom Srpskom vladaju patriote sutra bi predsjednik Vlade izašla pred javnost i rekla da Vlada smanjuje plate svim funkcionerima za 50 odsto, da će biti rasprodat kompletan vozni park čitave administracije i da će ministri i ostali na posao dolaziti o svom trošku, da će biti ukinuta naknada za odvojen život pa kome ne svidja nek radi u mjestu prebivališta, da će pod hitno biti osnovano ministarstvo za demografska pitanja koliko god administrativnih prepreka pri formiranju trebalo preskočiti. Sav novac uštedjen na taj način, da Republiku Srpsku vode patriote, morao bi biti usmjeren u razvoj porodice, privrede i ostanak mladih u Republici Srpskoj. Ali od toga neće biti ništa jer takav scenario nije niti će biti u interesu ličnih interesa onih koji su do ovakvog stanja i doveli.

U medjuvremenu se prvi put nakon što je posao pedagoga mimo zdravog razuma dobila njegova snajka oglasio predsjednik Narodne skupštine. Nedeljko Čubrilović rekao je, ni više ni manje, da ostavlja institucijama da sve ispitaju. Čubriloviću, institucije da postoje ne bi ni pričali o slučaju nepotizma a mnogi koji vode Republiku Srpsku ne bi vodili ni mjesne zajednice u najboljem slučaju. Ili bi tucali kamen u nekom od kazamata.


Oglasio se i ministar rada i boračko invalidske zaštite Milenko Savanović. U govoru na Kozari na kojoj se sjeća na slavnu bitku iz Drugog svjetskog rata i strašnu žrtvu koju je narod tog kraja podnio Savanović je naglasio da je u Prvom svjetskom ratu poginuo svaki treći Srbin.
Od rata do 2013 iz Republike Srpske je ispario, nestao svaki treći Srbin. Mnogi su danas u toj istoj Njemačkoj čiji vojnici su prorijedjivali Kozaru.
Samo se vi sjećajte!