уторак, 15. август 2017.

FZO tjera djecu iz privatnih ordinacija


Fond zdravstva na sve moguće načine pokušava da uštedi jer novca nema.
Privatnim pedijatrijskim ambulantama koje sa Fondom ugovore imaju godinama i u kojima sedjeca pacijenti liječe i idu na preglede sasvim normalno godinama Fond je počeo naplaćivati usluge po dva osnova.
FZO je privatnim dječijim ordinacijama počeo da naplaćuje nešto više od tri marke za svako dijete koje te ordinacije pošalju na vakcinisanje. Tačnije taj novac ordinacijama bude odbijen od ukupne sume koju im Fond inače refundira.

Fond zdravstvenog osiguranja počeo je privatnim dječijim ordinacijama slati račune i za djecu koja su prijavljena u tim ordinacijama a igrom slučaja doktorska pomoć im zatreba tokom vikenda kada privatne ordinacije ne rade pa roditelji pomoć traže u državnim institucijama. 

Vrlo realan ishod pri;e jeste da privatne ordinacije raskinu ugovore sa Fondom i počnu od pacijenata da naplaćuju usluge. To će dovesti do toga da će veliki broj roditelja svoju djecu da preseli u državne ordinacije koje su već priča za sebe.


P.S. Na banjalučkom Klničkom centru, tvrde pojedini pacijenti, nema terapije za onkološke pacijente, odnosno pacijente oboljele od raka.