среда, 14. јун 2017.

Rebalans budžeta ipak na skupštini grada

Komisjija za budžet i finanisje grada Banja Luka pet do 12 odobrila je upućivanje Rebalansa budžeta na sutrašnju sjednicu skupštine grada. 
Bez odobrenja Komisije taj izuzetno značajan dokument ne bi se mogao naći pred odbornicima. Prošle sedmice usvajanje Rebalansa na Komisji spriječili su nedolaskom članovi komisije iz redova SNSD-a, DNS-a i SP-a. Komisija je Rebalans na skupštinu uputila većinom od 5 glasova. Skupština grada zakazana je za četvrtak 15 juna.


петак, 09. јун 2017.

Radojičić u problemu-Komisija za finansije ne radi, formalnost ili bojkot!?


Veliko je pitanje hoće li rebalan budžeta grada Banja Luka biti na dnevnom redu naredne sjednice skupštine grada.
Gradonačelnik Radojičić ima problem tamo gdje ga po logici ne bi trebao da ima, na Komisiji za finansije u kojoj sjedi pet odbornika vladajuće koalicije, 3 SNSD-ova i po jedan DNS-ov i Socijalističke partije.

Posljednje zasjedanje Komisije za finansije koje je trebalo da odobri i uputi rebalans budžeta na narednu skupštinu nije održano. Prvo se nisu pojavila tri odbornika, Milan Milaković iz SP-a, Zoran 
Popović iz SNSD-a i Stojan Vukajlović iz DNS-a. 

Navodno je samo Vukajlović imao razlog za nedolazak. Kvorum je postojao i bez ta tri člana komisije ali je zasjedanje napustio odbornik SNSD-a Momčilo Antonić tako da komisija nije odlučivala o rebalansu. Članovi komisjie još su i opozicioni Aleksandar Petković SDS i Dragan Talić NDP.

Dok Komisija za budžet i finansije ne odobri rebalans budžeta ne može se naći na skupštini. Rebalans je već najavljen kao 2. tačka dnevnog reda skupštine koja je zakazana za 15 jun.