четвртак, 8. јун 2017.

DNS sukob u Banjaluci

Jaz između dva suprostavljena bloka DNS-a u Banja Luci već je toliki da će ga biti gotovo nemoguće preskočiti. Jednu struju predvodi aktuelni predsjednik gradskog odbora DNS Banja Luka Nedeljko Čubrilović a drugu Budimir Balaban predsjednik skupštine Grada Banja Luka. Balaban kontroliše dva odbornika Vukajlovića i Šibarevića dok Čubrilović može da računa na odbornika Borana Bosančića.

Moji izvori tvrde i da je većina direktora javnih preduzeća-članova ove stranke podržala Balabana. Sukob unutar gradskog odbora DNS-a Banja Luka pokazao se I na nedavnoj izbornoj skupštini te stranke u Banja Luci kada je Čubrilović reizabran za predsjednika gradskog odbora a na skupštini se nisu pojavili ni Balaban ni ljudi koji ga podržavaju.


U medjuvremenu tinja sukob i na relaciji Budimir Balaban- Igor Radojičić. Taj sukob za sada ne eskalira ali Radojićić nije zaboravio način na koji je DNS u Banja Luci vodio kampanju prošle godine kada je na predizbornim mitinzima te stranke napadan kandidat SNSD-a I čak nezvanično pružana podrška Draganu Čaviću. To je I jedan od razloga zbog kojih je Radojičić, tvrde moji izvori, odgodio imenovanje načelnika (produžen VD mandat). Radojičić odgađa imenovanje Slobodana Stanarevića za načelnika za urbanizam. Stanarević važi za čovjeka Budimira Balabana a ranije je bio direktor Instituta za građevinarstvo. Instituta Slobodana Stankovića.


Marko Pavić predsjednik DNS-a u nekoliko navrata je rekao da ne postoji nikakav sukob u stranci u Banja Luci a da su neslaganja normalna pojava u demokratskim strankama.