субота, 28. јануар 2017.

Proces uzaludnih pokušaja

Igor Radojičić rekao je ono što svi znaju godinama. Da Pravobranilaštvo ne radi svoj posao kada je u pitanju zaštita interesa Grada Banja Luka. To što je Igor Radojičić, gradonačelnik koji je to rekao javno pismom ministru pravde Antonu Kasipoviću pozitivan je iskorak u radu banjalučkih gradonačelnika. O tom pozitivnom iskoraku kada je u pitanju Igor Radojičić još je rano govoriti ali ima vrlo zanimljivih naznaka.

Igor Radojičić za sada je pokazao da nije sujetan i prihvatio je nekoliko sugestija pojedinaca iz opozicije koji vode ka ostvarenju interesa Grada a ne pojedinaca u gradu. O tome svakako više ukoliko se kao isplativ pokaže put u Austriju. Ono što je sa tog puta u Austriju najupečatljivije jeste to da potencijalni investitor i kupac zemljišta u Poslovnoj zoni Ramići koji ima želju da u Banja Luci otvori nekoliko stotina radnih mjesta i fabriku sumnja u sposobnost  i obučenost domaćeg kadra koji bi trebalo da radi u toj fabrici. Žalosno je na šta nam je obrazovanje spalo.

Igor Radojičić pravi svoju tvrdjavu u skupštini Grada Banja Luka. Riješio se Draška Ilića koji mu nije politički prijatelj na način da ga je postavio na mjesto direktora Centra za poljoprivredu koje je blijeda sjenka nekadašnjeg centra za razvoj i unaprijedjenje sela. Blijeda sijenka po bitnosti, budžetu i svemu ostalom. 

Još nema odgovora šta će biti sa insvesticijama koje je Centar za razvoj sela imao na Manjači prije svega, na zemljištu koje će teško ostati vlasništvo Republike Srpske.

Još nema naznaka da će stranke gradske opozicije dobiti šefove odborničkih klubova.
Dve od tri stranke opozicije u Banja Luci nemaju gradski odbor. SDS-ov je davno rasformiran, koketira se sa imenima novog predsjednika gradskog odbora. Nezadovoljstvo pojedinaca je ogromno i lako uočljivo.

PDP samo zvanično ima gradski odbor ali vrh stranke na sve načine pokušao je da ga rasformira. Taj posao nije bio moguć zbog najboljeg rezultata PDP-a u istoriji u Banja Luci i rekordnog rezultata predsjednika gradskog odbora Zorana Talića. Nezadovoljstvo pojedinaca u PDP-u je ogromno.


Puls naroda je gotovo po pravilu najjači na slavama. On govori da je narod izgubio nadu a da su oni koji narodu posljednjih pet i više godina daju lažnu nadu politička prošlost. Imaju vremena da se trgnu iz sna ali taj trzaj mora biti jak poput zemljotresa.