среда, 17. јануар 2018.

Deurić i Grulović na poslu, ništa sporno tvrde u RUGIP

SrpskaCafe: Bosiljka Predragović najozbiljniji kandidat za direktora RUGIP-a

Bosiljka Predragović, aktuelni vršilac dužnosti direktora Republičke uprave za geodetske i imovinsko pravne poslove, najozbiljniji je kandidat za novog direktora ove institucije tvrdi odlično obavješten izvor SrpskaCafe.

„Ona je jedan od tri prijavljena kandidata na konkursu za izbor novog direktora a odluka o njenom zvaničnom imenovanju već je ranije donesena u Vladi“- tvrdi naš 
izvor iz RUGIP-a.

Sa izborom direktora u RUGIP-u rade i na izmjeni Pravilnika o organizaciji sistematizacije radnih mjesta tvrdi isti izvor našeg portala.
Novom sistematizacijom broj pomoćnika direktora sa sadašnjih šest biće smanjen na dva a pomoćnici direktora biće Mirko Stojčinović i Aleksandar Deurić. Protiv obojice je u toku istraga zbog sumnje na zloupotrebu položaja. Istraga je u toku i u slučaju Dragan Grulović koji se takodje sumnjiči za zloupotrebu položaja a mediji su početkom godine objavili da je protiv Grulovića i Deurića podignuta optužnica i proslijeđena na potvrđivanje. Dragan Grulović trenutno je raspoređen u Odjeljenje za nadzor RUGIP-a a prije privođenja bio je šef Područne jedinice Banjaluka.
U RUGIP-u u odgovoru za naš portal pojašnjavaju da optužnica protiv pomenutih lica još nije podignuta te stoga ne postoji nikakav problem kada je njihov rad u ovoj upravi u pitanju.

Kada je u pitanju status Aleksandra Deurića i Dragana Grulovića u Republičkoj upravi za geodetske i imovinsko-pravne poslove obavještavamo vas da optužnica još nije podignuta te da isti obavljaju poslove koji nisu vezani za radnje u vezi kojih se vodi istraga- piše u odgovoru za SrpskaCafe iz Republičke uprave za geodetske i imovinsko pravne poslove.

U ovoj upravi tvrde da se trenutno vrši analiza postojećih radnih mjesta prema važećem Pravilniku kako bi se utvrdila potreba za donošenjem novog pravilnika.
Naši izvori iz RUGIP-a tvrde i kako je završen posao oko premještanja Ćane Babić, jednog od pomoćnika direktora, koja je inače jedan od svjedoka Republičkog javnog tužilaštva protiv Deurića i Grulovića, u Vladinu Komisiju za žalbe.