четвртак, 28. децембар 2017.

Uspješna Donatorska večera "Daruj za vozilo Vlade"

Banjaluka. Uspješno završeno donatorsko veče „Budi odgovoran gradjanin daruj marku za kupovinu vozila“


Organizatori donatorske akcije istakli su nakon uspješne večeri da je prikupljena dovoljna suma novca za kupovinu četiri automobila visoke klase i jednog automobila više srednje klase. Automobili će biti rasopoređeni ministarstvima i jedno Palati Republike a odluka o tome biće donesena na narednoj sjednici Vlade.

Organizator, Vlada i Predsjednik Republike, istakli su da su zahvalni odgovornim gradjanima Srpske a da su se na ovaj način prikupljanja sredstava za obnavljanje voznog parka odlučili jer je deset vozila iz voznog parka Vlade i Palate starije od pet godina a da u budžetu nema novca za nabavku novih vozila jer su sredstva za ovu namjenu krajem prošle godine usvajanjem budžeta realocirana u Fond za zaštitu djece i Fond za liječenje djece u Republici Srpskoj što je potez koji je izazvao oduševljenje u Republici Srpskoj jer su naravno djeca i njihovo zdravlje najpreča.

Organizatori su napomenuli da kupovina novih automobila nije prioritet za aktuelnu administraciju i da je novac za bolesnu djecu mnogo potrebniji ovom društvu a da je donesena odluka da se vozila kupe isključivo ukoliko to odobre i direktno finansijski podrže gradjani Republike Srpske.


„Gradjani Srpske su prepoznali našu misiju i neizmjerno smo im zahvalni na tome. Ne želimo da dodjemo u obrnutu situaciju pa da u budžetu nemamo dovoljno novca za liječenje djece. Zamislite da ovakvim akcijama moramo skupljati novac za djecu.“ Rekla je novinarima predjsednik Vlade nakon Donatorske večere.

Koliko cijeni nastojanja Vlade da na ovaj način obnovi vozni park, vodeći računa o svim socijalnim potrebama prije svega, pokazala je i opozicija u Republici Srpskoj. Oni su se pojavili na Donatorskoj večeri i pokazali da je jedinstvo Srpske najvažnije naročito kada su njeni dugoročni interesi u pitanju.


Načinom kupovine novih vozila Vlada Srpske pokazala je da je jedinstvena u regionu. I dalje će se kupovati nova vozila samo onda kada to direktno Donatorskim akcijama podrže gradjani i kupovaće se samo onoliko koliko bude skupljeno novca na donatosrkim večerama rečeno je novinarima nakon Donatorske večere u Banjaluci.