недеља, 10. децембар 2017.

Onkologija, ne radi ultrazvukAparat za ultrazvuk na Klinici za Onkologiju Univerzitetskog Kliničkog centra Republike Srpske ne radi, saznaje portal SrpskaCafe. To su za taj portal potvrdili pacijenti koji se liječe i rade redovne kontrole na ovoj klinici.

Jedan onkološki pacijent iz Banjaluke za SrpskaCafe je potvrdio da na onkološkoj klinici nije uspio da uradi zakazanu kontrolu odstranjene dojke ultrazvukom uz obrazloženje da ultrazvuk ne radi.

„Rekli su mi da je aparat pokvaren, da je redovna kontrola trenutno nemoguća i da ne znaju kada će kvar biti otklonjen“- rekla je naša sagovornica i dodala da je za kontrolu druge, zdrave dojke naručena tek u maju naredne godine, što je neprihvatljivo jer se radi o pacijentu koji je imao maligno oboljenje.

Direktor Univerzitetskog Kliničkog centra Republike Srpske Vlado Đajić demantovao je kvar na aparatu za ultrazvuk na Klinici za onkologiju. Prvi čovjek Kliničkog centra u Banjaluci uvjerava da sve funkcioniše normalno.

„Ukoliko i postoji nekakav kvar pretpostavljam da je u pitanju neka sitnica i da će to urgentno biti otklonjeno.“- rekao je Đajić i naglasio da se u UKC RS obavi hiljade pregleda dnevno a da medicinsko osoblje daje sve od sebe da stvari nastave da funkcionišu redovno.


Načelnica Klinike za onkologiju Zdenka Gojković takođe negira tvrdnje pacijenata. Kaže da se samo čeka da aparat za ultrazvuk na ovoj klinici bude servisiran.
„Mi čekamo servis da se uradi, on radi, i radimo ono što možemo da uradimo. Sve ono što se prvi put radi izbjegavamo da radimo dok se ne servisira aparat. Čekamo servis da dodje.“- tvrdi načelnica ove klinike i dodaje da aparat radi ali da su uočene promjene na ekranu pa nije pouzdan kada neko radi prvu kontrolu a da na Klinici ne žele da rizikuju sa nalazima.

Na Klinici za onkologiju pojašnjavaju i da je pomenuti aparat aparat Klinike za onkologiju i da odradjuje posao za sve odjeljenske, ležeće pacijente te klinike a da takozvani vanjski pacijenti ultrazvuk rade na drugim mjestima.