четвртак, 20. јул 2017.

Apsolutno subjektivno o Zoranu Taliću

Zoran Talić biće najbolji predsjednik Skupštine Banjaluke poslije rata. To tvrdim jer Zorana znam sedam godina. Nikada se nismo družili privatno ali kroz intenzivnu saradnju na relaciji novinar-odbornik bilo mi je brzo jasno o kakvom se prije svega čovjeku a potom I političaru radi. Nikada nisam napisao tekst u kojem držim stranu bilp kom političaru ali na ovaj su me natjerali preniski udarci PDP-a na njihovog bivšeg člana. Nazivati Talića papkom a pri tome ignorisati činjenicu da si ga otjerao iz stranke uplašen njegovim ličnim rezultatom na lokalnim izborima van je svake pameti. Nazivati Talića papkom a pri tome ignorisati da je upravo on odbio posao u Sarajevu zbog zpočetog posla u Banjaluci suviše je licemjerno. Posla kog Talić, na žalost po PDP a srećom po Talića, nije uspio da završi u toj stranci.

Zoran Talić je u posljednjih pet godina bio jedan od najglasnijih boraca protiv mafije svake vrste u Banjaluci. U toj borbi uglavnom, uz poneki istup, nije imao podršku ostatka opozicije. Zoran Talić za razliku od jedinog preostalog odbornika PDP nije glasao za odlukeSNSD-a kojima se gradsko zemljište dodjeljuje banjalučkom biznismenu.

Zoran Talić na mjestu presjednika skupštine nada je da se možda može konačno desiti nešto pozitivnom u ekonomski razorenom gradu. Doduše teško ali napadi koje doživljava sa obe strane jasan su pokazatelj da radi dobar posao.