среда, 4. април 2018.

Nove šapke nisu 5.11.



(gerila info)
Policija Republike Srpske dobila je nove uniforme. Tako je završena saga oko nabavki uniformi od firme KM Trade iz Visokog-Sarajeva. Uz uniforme su stigle i šapke kako je i planirano ali šapke nisu proizvod američkog brenda 5.11. Taj brend je, kada je polovinom prošle godine započeta priča oko nabavki uniformi, naglašen kao najbolji u poslu sa uniformama što i jeste tačno a navedeno je i da je jedan od razloga što je posao dobila firma KM Trade taj što je jedini zastupnik 5.11 za Bosnu i Hercegovinu.
Policija Republike Srpske nabavila je, između ostalih dijelova uniforme, 4050 policijskih šapki koje nisu proizvod brenda 5.11. potvrdili si izvori Gerila info.
To je, zvanično, potvrdio i ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač.
“Nisu ni bile predviđene da budu 5.11.. 5.11. je američka šapka i izgleda sasvim drugačije. Sličnu šapku nosi i policija Federacije i iz tog razloga nismo htjeli da liče. Mi smo uzeli za primjer šapku engleske Metropoliten policije. Htjeli smo da nabavimo njihovu originalnu šapku, međutim ona je zaštićena jer oni imaju način zaštite uniforme. Ta šapka je rađena u Srbiji, urađena je veoma kvalitetno po standardima i materijalima koje koristi engleska Metropoliten policija.”- rekao je ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske.
Nabavka uniformi za pripadnike policije Republike Srpske koštala je 6,25 miliona maraka bez PDV-a a odabir firme KM Trade je podigao dosta prašine jer su domaći proizvođači i Privredna komora tvrdili da su specifikacije u tenderu postavljene tako da ne može da ih ispuni ni jedna domaća firma.

Нема коментара: