четвртак, 1. фебруар 2018.

Euro Blic : Djeca i majka u kandžama nasilnika!

Kada si član Partije možeš šta hoćeš. Kako u Potkozarju tako i u Banjaluci! Prenosim tekst Euro Blica o slučaju pedofilije u koji je umješan sin jednog od glavnih finanisjera Partije u Banjaluci. 

Blic:

DECA I MAJKA U KANDŽAMA NASILNIKA Sin banjalučkog privrednika nastavio da MALTRETIRA porodicu


Deca i njihova majka, žrtve polnog i fizičkog nasilja u režiji sina poznatog banjalučkog privrednika osumnjičenog za pedofiliju, poslednjih meseci proživljavaju pravu agoniju u režiji osumnjičenog, saznaje “EuroBlic”.
Osim konstantnog zastrašivanja i uništavanja imovine, poslednja vest je da je maloletnoj deci i njihovoj majci isključena električna energija i da žive u kući u potpunom mraku i bez grejanja.
Izvor iz policije otkriva da su istražioci bili šokirani zatečenim stanjem u kući u kojoj borave majka i deca.
- U porodičnoj kući je jedno vreme bila odvaljena i brava na vratima, a pre dva dana isključili su im struju zbog dugovanja za koje niko nije ni znao da postoje, već je sve urađeno planski - objasnio je izvor iz policije.
Dodaje kako je otežavajuća okolnost po žrtve nasilja ta što se kuća u kojoj trenutno žive nalazi u sklopu poslovnog prostora koji je u vlasništvu osumnjičenog, te da računi za struju nisu ni stizali, sve do trenutka kada su električari došli sa zadatkom da isključe struju.
- Do koje mere ide ljudska zloba govori i to da je osumnjičeni isekao cev koja greje kuću u kojoj živi njegova bivša supruga sa decom - objasnio je izvor iz istrage.
Podsetimo, policija je u oktobru prošle godine uhapsila osumnjičenog za polno nasilje nad decom i nasilje u porodici i porodičnoj zajednici.
Kako bi sačuvali identitet maloletnih žrtava, “EuroBlic” neće objaviti podatke o identitetu osumnjičenog pedofila.

- Okružno javno tužilaštvo Banjaluka nakon isteka jednomesečnog pritvora zatražilo je od Okružnog suda u Banjaluci, kao alternativnu meru produženju pritvora prema osumnjičenom A.Š. izricanje mera zabrane posećivanje mesta stanovanja, zabrana posećivanja škole i zabranu sastajanja i komuniciranja sa oštećenima- naveli su ranije iz banjalučkog.
Nakon što je osumnjičeni u pritvoru proveo tek mesec dana, Okružno javno tužilaštvo je sudu predložilo da se osumnjičeni pusti na slobodu, a da mu se izreknu mere zabrane.
Sudsko veće Okružnog suda u Banjaluci prihvatilo je predlog banjalučkog tužilaštva, te je donelo rešenje i izreklo mere zabrane prema osumnjičenom.
Dve godine zlostavljanja
Nakon hapšenja osumnjičenog iz banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva su saopštili da je krivična dela polnog nasilja i nasilja u porodičnoj zajednici počinio u vremenskom periodu od 2015. do 2017. godine. Za krivična dela koja su stavljena na teret osumnjičenom može se izreći i kazna od 10 godina zatvora.